LG G7 ThinQ review: LG's visie op de moderne smartphone

Voldoet aan de moderne maatstaven, maar spreekt niet tot de verbeelding

Door


Beeldscherm

De LG G7 ThinQ is voorzien van een 6,1 inch Full Vision ips scherm met een 3120x1440 qhd+ resolutie (19,5:9) en een pixeldichtheid van 563 ppi. Onder instellingen/weergave/schermkleur kan je diverse beeldschermmodi selecteren. Wij testen schermen altijd met de standaardinstelling, maar in dit geval was dat niet mogelijk omdat de 'automatische modus' de instellingen zelf steeds aanpast. Daarom hebben we het scherm op de 'bioscoop' modus getest. Overigens is het onder instellingen/weergave/schermresolutie ook mogelijk om de resolutie naar wens aan te passen.

Opvallend genoeg kiest LG bij de G7 ThinQ niet voor een oled-scherm zoals de meerderheid van de fabrikanten van high end smartphones dat wel doet. Dat is des te opmerkelijker aangezien een andere tak van LG er om bekend staat nog wel eens een dergelijk schermpje te produceren. Uit onze test met een X-Rite i1 Display Pro colorimeter in combinatie met de SpectraCal CalMAN 5 analysesoftware blijkt dat LG er desondanks onder de streep in slaagt een prima scherm af te leveren.

De piekhelderheid wit komt uit op een oogverblindende 946 cd/m², zodat we ons zo langzamerhand moeten gaan afvragen of we de zon nog wel goed kunnen zien als we de G7 ThinQ mee naar buiten meenemen. Ten opzichte van de G6 is het meer dan een verdubbeling. De zwartwaarde daarentegen is met 0,41 cd/m² aanzienlijk minder indrukwekkend en de contrastverhouding kom zodoende uit op 1480:1. De kleurafwijking van 3 is precies op de grens vanaf waar het menselijk oog in staat moet zijn om afwijkingen waar te nemen en hoewel de grijsafwijking daar met 4,9 net boven ligt blijven het beide keurige waardes. Bovendien betekenen deze waardes ook weer een verbetering ten opzichte van de voorganger. Wel is het zo dat diverse concurrenten uit het testveld het nóg beter doen. De afwijking van het gamma van 0,1 is bij de G7 niet enkel op zichzelf uitmuntend, ook in vergelijking met de rest van het testveld is dit hartstikke goed. Zodoende blijft enkel de kleurtemperatuur over en die ligt met 7820 K wel fors boven het ideaal van 6500 K, een score die in dit testveld enkel wordt overtroffen door de Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact.

  • Piekhelderheid wit
  • Zwartwaarde

 

  • Kleurafwijking
  • Grijsafwijking

 

  • Kleurtemperatuur
  • Gamma
  • Gamma afwijking

LG G7 ThinQ Black
LG G7 ThinQ Black


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

LG G7 ThinQ Black

Android 8, 64 GB, 6.1 inch, 3120x1440, 16 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

359,00 €

gem. 359,00 €
2 shops, 2x voorraad

LG G7 ThinQ Blue

Android 8, 64 GB, 6.1 inch, 3120x1440, 16 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

349,00 €

gem. 359,00 €
3 shops, 3x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*