LG G7 ThinQ review: LG's visie op de moderne smartphone

Voldoet aan de moderne maatstaven, maar spreekt niet tot de verbeelding

Door


Software

Opemrkelijk genoeg is de LG G7 ThinQ out of the box voorzien van Android 8.0 en niet de meest recente 8.1 versie, die toch al weer enige tijd beschikbaar is. Een update naar de meest recente versie zal ongetwijfeld in de komende tijd volgen, maar het blijft bijzonder dat deze niet direct beschikbaar is.

Android 8

Net als bij eerdere versies zijn er in de nieuwste Android-editie tal van verbeteringen op de gebieden van stroomvoorziening en beveiliging doorgevoerd. Tevens komt Android 8.0 met een picture-in-picture optie en een feature die Notification Dots heet, waarmee je notificaties kan oproepen door een bolletje op een app-icoon in te drukken.

Verder zijn er meer achtergrondbeperkingen voor locatie en wifi in te stellen en worden er kleurenspectra als AdobeRGB en DCI-P3 (die de G7 ThinQ kan weergeven) ondersteund. Bovendien is het ook voor fabrikanten van smartphones die werken met een eigen schil dankzij Project Treble een stuk makkelijk geworden om Android updates uit te rollen. Onder Project Treble wordt het besturingssysteem voortaan namelijk modulair opgebouwd. Hierdoor moeten updates van Google's OS enkel in Android zelf worden aangepast en kan de eigen schil van de fabrikant ongemoeid blijven. Zodoende heeft een fabrikant in principe significant minder tijd nodig voordat het nieuwe firmware beschikbaar kan stellen aan eindgebruikers. Dit is goed nieuws voor gebruikers die een smartphone hebben van een fabrikant die een eigen skin hanteert - zoals LG, dat de G7 heeft uitgerust met de nieuwste versie van de eigen UX-schil.

UX en zwevende balk

Qua bloatware valt het wel mee, de onvermijdelijke Facebook en Instagram apps daargelaten. Wel geeft UX Android een totaal ander smoelwerk, iets waar je overigens zelf als gebruiker behoorlijk wat aanpassingen in kan maken. Daarbij wordt het menu instellingen bijvoorbeeld in vier tabs verdeelt en verschijnt er standaard een half rondje aan de zijkant van het scherm waarachter een zwevende balk met enkele shortcuts schuil gaat. Het is persoonlijk of je dit soort van wijzigingen kan waarderen, wat ons betreft wegen dit soort aanpassingen niet op tegen de voordelen die Android One biedt.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

LG G7 ThinQ Black

Android 8, 64 GB, 6.1 inch, 3120x1440, 16 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

359,00 €

gem. 359,00 €
2 shops, 2x voorraad

LG G7 ThinQ Blue

Android 8, 64 GB, 6.1 inch, 3120x1440, 16 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

349,00 €

gem. 359,00 €
3 shops, 3x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*