Eminent EM4710 review: betaalbaar en doeltreffend

Compacte router zonder franjes, mét prestaties

Door


Conclusie

De Eminent EM4710 bewijst dat een prima presterende router geen rib uit je lijf hoeft te betekenen. Goed, er zijn snellere routers op de markt; ook van de EM4710 kan je geen wonderen verwachten. Dat gezegd hebbende concluderen we wel dat het zijn beperkte mogelijkheden vrijwel volledig benut en in die zin dus een opvallend hoge bang for your buck biedt. Bij de doorvoertests op zowel 5 GHz (3x3) als 2,4 GHz is de EM4710 gemiddeld genomen de best presterende router van dit testveld. Bij de line of sight tests pakt de router op beide banden het zilver en bij de belangrijke door de muur variant een gouden en een zilveren medaille.

Eminent EM4710

Buiten de prestaties heeft de Eminent EM4710 bovendien praktisch alles in huis wat je zou mogen verwachten; ondersteuning voor 802.11ac, mu-mimo, gigabitpoorten en een eigentijds en prettig werkende interface met zaken als ouderlijk toezicht, QoS en gastnetwerk. Het enige wat we missen is een usb-aansluiting, al is dat gezien de rest van het testveld iets waar we niet al te lang bij stil willen staan. Kortom, wil je een nieuwe router kopen die minder dan 100 euro kost maar maximale prestaties levert, dan is de Eminent EM4710 een uitstekende keuze.  


Eminent EM4710


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Eminent EM4710

Draadloos, 802.11ac, 300 Mbit/s, 867 Mbit/s

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

62,92 €

gem. 69,70 €
6 shops, 4x voorraad

Dossier

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*