Eminent EM4710 review: betaalbaar en doeltreffend

Compacte router zonder franjes, mét prestaties

Door


Uiterlijk en aansluitingen

De Eminent EM4710 is een router zonder poespas. Het is een compact rechthoekig doosje met afgeronde hoeken. Geheel zwart gekleurd en met bovenop twee horizontaal geplaatste ventilatieroosters met daartussen de merknaam Eminent, in - tegen de zwarte achtergrond - opvallende witte letters. Aan de achterzijde prijken twee vaste, platgeslagen 5dBi antennes. Aan de onderzijde treffen we naast vier grijze, ronde onderzetters twee bevestigingsuitsparingen. Wil je de EM4710 aan de muur ophangen, dan is dat dus geen probleem.

Eminent EM4710

Knoppen en aansluitingen

Tussen de twee antennes aan de achterzijde zien we een fysieke aan/uit-druktoets, een dc-voedingsconnector en de gebruikelijke 4 lan-poorten en enkele wan-poort. Opmerkelijk genoeg is dat de wan-poort niet blauw van kleur, maar net zo geel als de lan-poorten is. De herkenning is dankzij de aanduiding 'wan' geen punt, maar we zien dit niet vaak. Aan de rechterzijde treffen we ook nog twee fysieke knoppen, een voor de wps-functie en een om het uitzenden van de draadloze netwerken in- of uit te schakelen. Onderop vinden we bovendien nog een gaatje met daarin een resetknop. 

Eminent EM4710

Ondanks het sobere ontwerp van de EM4710 ontbreken er geen led-indicatoren. Deze zijn keurig in de voorzijde van de router verwerkt en worden vergezeld door een duiding in zowel beeld als schrift. Daarbij is er ook gedacht aan een sticker met relevante informatie voor wie de EM4710 voor het eerst in gebruik wil nemen. Zo staan het ip-adres waarop de router bereikbaar is en de standaard naam/wachtwoord-combinatie van de router en beide draadloze netwerken vermeld.  


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Eminent EM4710

Draadloos, 802.11ac, 300 Mbit/s, 867 Mbit/s

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

62,92 €

gem. 69,70 €
6 shops, 5x voorraad

Dossier

Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*