AMD Ryzen 5 2600X vs. Intel Core i5 8600K: de beste gaming CPU anno 2018!

Op zoek naar de beste CPU voor gaming: een Ryzen of toch een Core i5?

Door


Inleiding

AMD is aan zijn tweede generatie Ryzen-processors toe en Intel heeft zijn Core i5-lijn een upgrade gegeven naar zes cores. Bij wie moet je anno 2018 zijn voor de beste gamingprestaties? Hardware.Info zoekt het uit!


Genoeg reuring in de processormarkt de afgelopen tijd. Vorig jaar vocht AMD zich terug met Ryzen en Intel gaf zijn mainstream-processors voor het eerst sinds de Core 2 Quad (uit 2006!) meer cores mee. Inmiddels is Ryzen 2 een tijdje op de markt, waar de meeste kinderziektes van de eerste generatie uit zijn. Bovendien maakte Intel een maand of twee geleden zijn Coffee Lake-lineup compleet.

Voor wie aan beeldbewerking of 3D-tekenen doet, is de ingezette race naar meer en meer cores een gouden greep. Maar wat kan je het beste kiezen als je krachtige hardware koopt voor die andere intensieve taak, namelijk gaming? AMD en Intel beweren allebei dat hun producten het beste geschikt zijn voor gamingworkloads, maar uiteindelijk kan er natuurlijk maar één de beste zijn.

Dat is precies wat we in dit artikel gaan uitzoeken: welke processor kan je als gamer het beste aanschaffen? Gewapend met twaalf uiteenlopende games, vier verschillende testconfiguraties en héél veel cijfers geeft Hardware.Info antwoord op die prangende vraag. Klik snel verder naar de volgende pagina!


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

AMD Ryzen 5 2600X Boxed

Socket AM4, 3.6 GHz, 6 cores, 95 W, 12 nm

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

187,90 €

gem. 209,00 €
14 shops, 11x voorraad

Intel Core i5 8600K Boxed

Socket 1151, 3.6 GHz, 6 cores, 95 W, 14 nm, Geïntegreerde GPU

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

290,90 €

gem. 300,44 €
10 shops, 7x voorraad

Dossier

Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*