Corsairs eerste draadloze gamingmuis: Corsair Dark Core RGB SE review

Droomdebuut in de wereld van draadloze gamingmuizen

Door


Conclusie

In het verleden waren Corsairs gamingmuizen het vaak net niet, maar de Dark Core RGB SE heeft ons zeker weten te overtuigen. We zijn onder de indruk van de uitstekende sensorprestaties en de lagvrije draadloze verbinding, terwijl we ook de gekozen vorm en materialen kunnen waarderen.

Leg je hem naast een Logitech G903, dan voelt die laatste wellicht nog net wat degelijker, maar het prijsverschil bedraagt dan ook ruim dertig euro in het voordeel van de Corsair. Een beter debuut in de markt voor draadloze muizen had Corsair zich naar onze mening niet kunnen wensen.

Van specifiek de draadloze oplaadfunctie zijn we nog niet zo gecharmeerd. Ten opzichte van Logitech continu en over de hele muismat werkende Powerplay-systeem voelt Corsairs implementatie redelijk basaal. Feitelijk heeft men een Qi-lader in een wat dikkige, alleen met plastic oppervlak verkrijgbare muismat gebouwd. De 90 euro die Corsair daarvoor vraagt vinden we echt te veel, zeker omdat de rgb-verlichting van de goedkopere MM800 ook nog eens ontbreekt.

De Corsair Dark Core RGB SE is niet minder dan een uitstekende gamingmuis, zeker voor zijn prijs. We reiken dan ook graag een Ultimate Product award uit. Ons advies is echter om hem samen met een reguliere, veel goedkopere Qi-lader aan te schaffen en los daarvan een muismat naar je eigen wensen uit te zoeken.


Corsair Dark Core RGB SE


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*