HTC U12+ review: herrijzenis in de maak?

Eigentijds vlaggenschip met twee gezichten

Door


Conclusie

HTC brengt met de U12+ een toestel uit met twee gezichten. Wat betreft de prijs, op het moment van schrijven een slordige 799 euro gemiddeld, is dit een vlaggenschip pur sang. Dat brengt natuurlijk ook hooggespannen verwachtingen met zich mee en weinig ruimte om weg te komen met schoonheidsfoutjes. Qua design - zonder notch - zien we weinig verrassingen, maar de afwerking is ogenschijnlijk van hoog niveau, iets dat de IP68 rating onderschrijft. De U12+ heeft qua afstelling een iets beter scherm, maar de extreem lage piekhelderheid van zijn voorganger is gebleven. Het is wat ons betreft onbegrijpelijk dat HTC dit punt niet noemenswaardig heeft verbeterd. De camera van de U12+ is dan weer uitstekend; bij weinig licht benadert de camera het niveau van de S9+ en bij voldoende licht zijn de twee echt aan elkaar gewaagd. Wat betreft de accu presteert de U12+ dan weer gewoonweg onder de maat en de resultaten in de benchmarktest zijn weliswaar prima maar niet indrukwekkend. En daar mee weet je je als fabrikant met dergelijke moordende concurrentie niet te onderscheiden. 

HTC U12+ Dual Sim Black

Om dat te bewerkstelligen zal je vanuit de positie waarin HTC zich bevindt iets extra's moeten brengen. Daar zijn ook best mogelijkheden voor te verzinnen. OnePlus weet al weer enkele jaren zich te onderscheiden met een ongekende prijs-prestatieverhouding, Nokia wist uit zijn as te herrijzen met indrukwekkende bouwkwaliteit en Android One en Sony's XZ2 Compact is praktisch de enige keus als je klein high end-toestel zocht. Naast de Android One weg had HTC met zijn knijptechnologie een mogelijkheid om de wereld te laten zien dat het nog immer de kunst van innoveren en onderscheiden verstaat, maar slaagt daar in dit geval jammer genoeg niet in. Na de hoopvolle launch van de U11 en de weinig opzienbarende U11+, is de gewezen Taiwanese grootmacht onder de streep niet in staat gebleken met de U12+ de volgende stap te zetten waarop iedereen gehoopt had.

HTC U12+ Dual Sim Black


Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*