Asus Zenfone 5Z review: OnePlus krijgt concurrentie

Snapdragon 845 voor minder dan 500 euro

Door


Conclusie

Na toch overwegend moeizame jaren op de smartphonemarkt, is Asus er met de Zenfone 5Z in geslaagd een begerenswaardig toestel neer te zetten, dat onder de streep een serieuze uitdager is voor OnePlus dankzij de erg goede prijs-prestatieverhouding. Ondanks dat de 5Z nog geen 500 euro kost, combineert het toestel een Snapdragon 845 met 6 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslagcapaciteit. Het display is niet perfect, maar op zijn minst vergelijkbaar met dat van de OnePlus 6. Ook de accu-, grafische en de systeembenchmarkresultaten zijn zeer aan elkaar gewaagd, Asus slaagt er dus net als OnePlus in om met een eigen skin de SoC nagenoeg optimaal te benutten. Jammer is wel dat de 5Z out of the box in tegenstelling tot de nota bene eerder uitgebrachte OnePlus 6 niet op Android 8.1, maar 8.0 draait. 

Asus ZenFone 5Z Blue

Hoewel de camera-hardware nagenoeg dezelfde is als bij de Zenfone 5, is de performance in de praktijk toch een stukje beter. Dat is vooral te merken aan de plaatstelijke onscherpte op beelden van de Zenfone 5 die bij de 5Z - wellicht na een softwareupdate - niet aanwezig zijn. De camera van de 5Z schiet uiteindelijk dan ook best aardige plaatjes, al zie je hier wel duidelijk - met name qua ruis - het verschil met de camera van toestellen die enkele honderden euro's meer kosten. 

Dat neemt niet weg dat het toestel overall heel solide presteert en het eerste toestel dat ons testlab bereikte was dat voor minder dan 500 euro gebruikers een toestel op basis van Qualcomms Snapdragon 845 biedt. Een Great Value award is hier dan ook dik verdiend.


Asus Zenfone 5Z


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Asus ZenFone 5Z Blue

Android 8, 64 GB, 6.2 inch, 2246x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

479,00 €

gem. 479,00 €
1 shop, 1x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*