Asus Zenfone 5Z review: OnePlus krijgt concurrentie

Snapdragon 845 voor minder dan 500 euro

Door


Beeldscherm

De Asus Zenfone 5Z is net als de Zenfone 5 uitgerust met een 6,2 inch super ips scherm met een 2246 x 1080 full hd resolutie (19:9) en een pixeldichtheid van 402 ppi. Het scherm kan de DCI-P3 kleurruimte weergeven, wat sinds Android 8 wordt ondersteund. Je kunt als gebruiker de onder andere de kleurtemperatuur naar wens aanpassen.  

Uit onze test met een X-Rite i1 Display Pro colorimeter in combinatie met de SpectraCal CalMAN 2018 analysesoftware blijkt dat het display van de 5Z niet van het allerhoogste niveau is, maar gezien het prijspunt alleszins acceptabel is. De piekhelderheid van 499 cd/m² is zeker niet de hoogst gemeten score van dit uitgebreide testveld, maar zal in de praktijk meer dan voldoende blijken om het scherm ook in de buitenlucht goed af te kunnen lezen. De zwartwaarde van 0,33 cd/m² is op zijn beurt onder de lcd-toestellen in deze vergelijking een subtopresultaat en het contrast komt uit op een uitstekende 1506 : 1.

Zoals we bij de Zenfone 5 ook al zagen is de kleurafwijking van 2,2 indrukwekkend goed en ruim onder de grens vanaf waar het menselijk oog in staat is om afwijkingen waar te nemen. De grijsafwijking van 5,3 ligt daarbij maar net boven de grens van 5 tot waar wij resultaten nog als goed beschouwen. De afwijking van het gamma van 0,32 is behoorlijk fors - we zien zowel toestellen die het aanzienlijk beter als slechter doen. De kleurtemperatuur ten slotte ligt met 7500 K verder af van de ideale 6500 K dan we zouden willen, iets dat we helaas bij een meerderheid van de deelnemers moeten constateren.

  • Piekhelderheid wit
  • Zwartwaarde
  • Contrast

 
  • Kleurafwijking
  • Grijsafwijking

  • Kleurtemperatuur
  • Gamma
  • Gamma afwijking

Asus ZenFone 5Z Blue
Asus ZenFone 5Z Blue


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Asus ZenFone 5Z Blue

Android 8, 64 GB, 6.2 inch, 2246x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*