Cooler Master MasterCase H500M review: Koelerkampioen

De H500M blaast de competitie omver

Door


Conclusie

We kopten het op de review van de H500P, maar nu is het pas echt van toepassing: HAF is back! De nieuwe Cooler Master MasterCase H500M is met recht een high airflow kast en de H500M zet in onze koelingtests de beste resultaten neer die we ooit gemeten hebben. De geluidsproductie blijft bovendien redelijk binnen de perken, zodat de mix tussen koelprestaties en geluid ook uitstekend is. De opfrisbeurt heeft bovendien gezorgd voor goede verbeteringen zoals geupdate aansluingen met usb-c, maar ook de 20 cm ventilatoren die nu voorzien zijn van addressable rgb verlichting zijn wat ons betreft een pluspunt. De kast is voorzien van meerdere shrouds en metalen panelen die helpen om kabels uit het zicht te houden en deels ook gebruikt kunnen worden om zaken als ssd's te monteren. Nadeel is dat je hiervoor veel moet schroeven, de H500M is dus zeker niet tool-free en daarom niet de beste keuze als je veel van hardware wisselt.

Een ander pijnpuntje is de prijs. Met een adviesprijs van 200 euro en winkelprijzen die daar (nog) niet ver onder liggen is de MasterCase H500M zeker niet goedkoop te noemen. Daar staat echter tegenover dat de bouwkwaliteit prima is, de kast veel ruimte biedt en de koelprestaties onovertroffen zijn, en dat mag best wat kosten. Bovendien zijn zaken als een usb 3.1 (rev2) header en rgb casefans ook niet gratis. Onder de streep krijgt Cooler Master dan ook een dikke pluim voor deze derde variant van de H500, en krijgt de H500M onze Excellent Choice Award.


Cooler Master MasterCase H500M


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Cooler Master MasterCase H500M Window Black Grey

Tower, ATX, Zwart, Venster, 3 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

168,10 €

gem. 199,00 €
7 shops, 4x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*