Cooler Master MasterCase H500M review: Koelerkampioen

De H500M blaast de competitie omver

Door


Inleiding

Vorig jaar her-introduceerde Cooler Master het High Air Flow (HAF) concept waarmee het eerder veel succes had. De MastrerCase H500P bleek echter juist op het gebied van koeling een teleurstelling. Na een licht aangepaste witte versie van diezelfde kast is het nu tijd voor de grotendeels herontworpen MasterCase H500M, waarbij de koeling wél helemaal in orde zou moeten zijn.


De conclusie van onze review van de H500P was vorig jaar weinig positief. De kast bleek ondanks de HAF-belofte matig te koelen, wat vooral kwam doordat de twee enorme 20cm intake fans aan de voorzijde nauwelijks adem konden halen, dankzij het grotendeels gesloten voorpaneel.

Met de nieuwe H500M borduurt Cooler Master verder op het concept en de goede punten van de H500P, maar heeft het de fouten van die kast verholpen, met onder andere veel beter airflow als gevolg. Die verbeteringen zijn overigen niet gratis. Waar de 'oude' H500P een adviesprijs had van 149 euro, moet de nieuwe H500M 199 euro kosten. In onze prijsvergelijker zien we de kast overigens al vanaf 189 euro

Cooler Master MasterCase H500M Window Black Grey

In de vergelijking

In deze test vergelijken we de Cooler Master H500M allereerst natuurlijk met de H00P, maar ook met andere ATX behuizingen in de prijsklasse vanaf 115 euro. We hebben daarbij modellen geselecteerd met een volume van 55 tot 100 liter, waar de MasterCase met zijn 73 liter mooi in valt. In de selectie hebben we alleen behuizingen opgenomen die momenteel nog te koop zijn, oudere modellen kunnen om die reden ontbreken.

In het kort

De Cooler Master MasterCase H500M biedt uitstekende koelprestaties, redelijke geluidsproductie en goede inbouwmogelijkheden. Andere pluspunten zijn het veelvuldig gebruik van tempered glass en de grote A-RGB casefans die de kast een fraaie uitstraling geven.

  • Weinig tool-free montage
  • Prijzig
  • Uitmuntende koelprestaties
  • Ruime inbouwmogelijkheden (voor waterkoeling)
  • Grote A-RGB fans en tempered glass panelen

In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Cooler Master MasterCase H500M Window Black Grey

Tower, ATX, Zwart, Venster, 3 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

168,10 €

gem. 198,44 €
7 shops, 3x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*