Dit zijn de beste 4K-monitoren

Koopgids voor iedereen die een Ultra HD-scherm zoekt

Door


Dit zijn de beste 4K-monitoren

Op 1 februari publiceerden we onze eerste koopgids voor 4K-monitoren, inmiddels is het tijd voor een update op basis van testgegevens van meer dan 20 nieuwe beeldschermen die we sindsdien testten. In deze koopgids vind je snel de juiste ultra hd-monitor voor jouw gebruiksdoel, budget, of op het door jou gewenste formaat. Dat advies is gebaseerd op de zeer grote hoeveelheid 4K-monitoren die Hardware.Info heeft getest. Heb je geen tijd of zin om al onze reviews over dit onderwerp bij te houden, dan vind je hier de informatie die je zoekt op overzichtelijke wijze.


Dit is onze eerste update van deze koopgids, waarin we proberen jullie eerdere op- en aanmerkingen te verwerken. Ook voor deze revisie geldt: laat ons weten wat je mist, wat we beter kunnen doen en wat we juist zo moeten houden!

Advies op formaat, en op gebruiksdoel

Net als vorige keer is dit artikel feitelijk in delen uitgesplitst. Eerst bespreken we de adviezen per formaat: zoek je een scherm met een bepaalde diagonaal, dan begin je daar. Per formaat geven we advies voor verschillende gebruiksdoelen. We bespreken ze echter ook apart per gebruiksdoel: wil je een monitor voor gaming, beeldbewerking of juist een goedkoop model, dan zijn dat de pagina's om naar te kijken. Ten slotte is er een segment met grafieken om zelf naar testresultaten te kijken van modellen waarin je geïnteresseerd bent.

Op basis van testgegevens

Natuurlijk verwachten we dat je als rechtgeaarde hardwareliefhebber meer bronnen raadpleegt, voordat je tot een aankoop overgaat. Met deze koopgids heb je echter wel een uitermate solide basis: we testen monitoren op een zeer groot aantal aspecten, volgens een zeer veeleisende testprocedure. Of je je zoektocht nu begint of eindigt met deze gids, je uiteindelijke keuze is beslist beter wanneer je onze objectieve testdata meeneemt in je overwegingen.

Grafieken

Een van de commentaren op onze eerdere koopgids was, dat mensen toch wel wat grafieken misten. Om die reden hebben we geprobeerd die dit keer wel mee te nemen, zij het in beknopte vorm. Zouden we dat voor alle tests en alle monitoren doen, dan zou dit artikel namelijk meer dan 50 pagina's lang worden. Wil je meer grafieken, dan kan je die maken met behulp van de links naar vergelijkingstabellen bij elk onderdeel.

Wat is er verder nieuw?

We hebben ruim 20 ultra hd-monitoren getest sinds onze vorige koopgids. Een aantal incidenteel, een aantal in het kader van een update die je kunt lezen in Hardware.Info Magazine #3-2018. Van LG misten we nog flink veel modellen, dat is nu goedgemaakt. Verder zijn er nieuwe schermen van onder meer Asus, BenQ, Eizo en Philips getest. De eerste hdr-modellen die daadwerkelijk 1000 nits weten te produceren hebben we inmiddels onderhanden gehad, de eerste 144 Hz 4K-monitoren... nog steeds niet. In elk geval was er voldoende aanleiding om deze gids te herzien, en zijn er dan ook heel wat nieuwe aanraders; tegelijkertijd heeft een aantal monitoren zich ook keurig weten te handhaven.

Meer geïnteresseerd in qhd-monitoren? Lees dan onze koopgids over beeldschermen met 2560x1440 pixels.


Vergelijken

In deze review besproken 62 producten

  Meer producten (62)  

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*