AMD X470 moederborden round-up: 14 borden voor je Ryzen 2

De beste moederborden voor de AMD X470-chipset

Door


Inleiding

Een paar maanden geleden introduceerde AMD zijn Ryzen 2-processors. Deze tweede generatie van de Zen-gebaseerde cpu's is voor velen een mooi moment om de overstap te maken, nu de belangrijkste kinderziektes zijn verdwenen. Het liefst doe je dat met een AMD X470-moederbord, de high-end chipset voor socket AM4. Hardware.Info testte veertien verschillende X470-moederborden van Asus, ASRock, Gigabyte en MSI - in deze review lees je welke je moet kopen!


Bij de lancering van Ryzen 2 bespraken we reeds zes van de veertien X470-moederborden die we voor deze round-up verzameld hebben, maar het was nog even wachten op de inzendingen van ASRock en MSI. Inmiddels hebben we van alle grote fabrikanten diverse X470-modellen en soms zelfs hun volledige productgamma in huis en is het dus tijd voor een grote vergelijkingstest.

Asus RoG Crosshair VII Hero WiFi
De Asus RoG Crosshair VII Hero WiFi is met gemiddeld 313 euro
veruit de duurste testdeelnemer.

AMD X470: direct aan de slag met een Ryzen 2000-CPU

Om eerlijk te zijn vonden we de release van de X470-chipset niet bepaald spannend. De meeste moederborden in deze test lijken dan ook behoorlijk op hun X370-voorgangers. Misschien wel het grootste voordeel is dat je out-of-the-box direct aan de slag kan met een Ryzen 2-processor, zonder dat daar een bios-flash of andere gekkigheid voor nodig is. Zeker aangezien de mogelijkheid om zonder oudere cpu een nieuwe bios te flashen alleen bij de meest high-end borden aanwezig is, vinden we dat zeker geen overbodige luxe.

Aan de andere kant pik je ook weer even een jaar aan moederbordontwikkelingen mee. Die gaan anno 2018 misschien niet heel snel meer, maar qua adressable rgb en bijvoorbeeld m.2-heatsinks is het gemiddelde X470-bord toch beter bedeeld dan het gemiddelde X370-exemplaar.

MSI X470 Gaming Plus
MSI laat zien dat je ook al voor 140 euro een X470-moederbord in huis kan halen.

Lees snel verder op zoek naar het beste AMD X470-moederbord!


Dossier

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*