Motorola Moto G6 Plus review: de meerwaarde van Plus

Dedicated micro-sd slot, 4GB/64GB en Snapdragon 630

Door


Conclusie

Met de G6 Plus weet Motorolo onder de streep een prima toestel op de markt te brengen. Of je gecharmeerd bent van het design moet je zelf bepalen, maar onderscheidend is het wel. Zeker op een markt waar inmiddels bijna alles bestaat uit twee glasplaten en een metalen frame. Het beeldscherm is onder de streep niet indrukwekkend goed maar zakt zeker ook niet door de ondergrens, een echte middenmoter dus. De prestaties in de systeem en grafische benchmarks zijn nog net iets beter en als zodanig te kenmerken als die van een subtopper, terwijl de accuprestaties uitstekend te noemen zijn. Ook de camera presteert heel behoorlijk, al blijft het natuurlijk het punt waar je bij telefoons die niet in de high end klasse vallen het meest op inlevert. Ten slotte is de geheugenconfiguratie van 4GB/64GB royaal te noemen en verdient het dedicated micro-sd ook zeker een vermelding.

Toch blijft het bij een eervolle vermelding en delen we hier geen award uit. Een groot deel van de verdiensten van de 6 Plus die we hier genoemd hebben worden bijvoorbeeld ook door de eerder genoemde Xiaomi Mi A1 afgedekt. Denk bijvoorbeeld aan de geheugenconfiguratie en de benchmarkprestaties. De Motorola G6 Plus heeft de betere accu en ook de iets betere camera, maar een prijsverschil van 100 euro vinden we onder de streep net wat teveel om bovenop de eervolle vermelding een award uit te reiken.    


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Motorola Moto G6 Plus Blue

Android 8, 64 GB, 5.9 inch, 2160x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

234,95 €

gem. 249,00 €
7 shops, 7x voorraad

Motorola Moto G6 Plus Silver

Android 8, 64 GB, 5.9 inch, 2160x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

233,95 €

gem. 249,00 €
5 shops, 4x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*