Motorola Moto G6 Plus review: de meerwaarde van Plus

Dedicated micro-sd slot, 4GB/64GB en Snapdragon 630

Door


Camera

Bij dit onderdeel staan we stil bij de specificaties van de verschillende camera's die in de Moto G6 Plus aanwezig zijn. Daarbij testen we in de praktijk de werking van de camera waarbij we onder andere een vergelijking maken met een vast referentietoestel. 

Motorola Moto G6 Plus Blue

Cameratechniek

Aan de voorzijde treffen we een 8-megapixel camera met een diafragma van f/2.2. Deze selfiecamera heeft een eigen led-flitser en kan video's opnemen bij een maximale resolutie van 1920x1080 (30 fps). Daarbij heeft de camera - net als die aan de achterzijde - zowel een slow motion als een timelapse functie.

Aan de achterzijde treffen we een dubbele camera-opstelling aan. Er is plek voor een 12 megapixel exemplaar (f/1.7) met ondersteuning voor Dual AutoFocus Pixel-technologie (een vorm van phase detection autofocus oftewel pdaf) en een 5 megapixel-camera met een diafragma van f/2.2. Ook de hoofdcamera is voorzien van een flitser en video opnemen gaat hier maximaal op een 4K-resolutie (30 fps). De camera ondersteunt diverse features, naast de eerder genoemde timelapse en slow motion functies is er bijvoorbeeld een handmatige en panorama modus, gezichtsfilters en is er ondersteuning voor Google Lens ingebouwd waarmee objecten en monumenten herkend kunnen worden. Ook is het mogelijk om een bepaalde kleur in een foto te behouden en de rest van het beeld in zwart-wit weer te geven.

Het effect van het benadrukken van een enkele kleur op de Moto G6 Plus

Cameratest

Bij elke smartphone die we bij Hardware.Info binnen krijgen doen we een vergelijkende cameratest met een vast referentietoestel. Op dit moment gebruiken we daarvoor de camera van de Samsung Galaxy S9+, wat ons betreft op dit moment een van de beste camera's die in een smartphone te vinden is. De S9+ is een high-end, en dus ook duurder toestel. Je kan natuurlijk niet zonder meer verwachten dat een camera van een (veel) goedkopere smartphone vergelijkbare prestaties levert, maar de lat moet ergens liggen om een goede vergelijking te kunnen maken. In dit geval maken we tevens wat foto's met de Mi A1 van Xiaomi, het toestel dat het zo goed deed in onze koopgids 'Dit zijn de beste smartphones voor rond de 200 euro'.

We nemen onder verschillende omstandigheden een foto met zowel de Motorola Moto G6 Plus als de Samsung Galaxy S9+ en de Xiaomi Mi A1 waarbij we de resultaten naast elkaar leggen. In het eerste en tweede scenario schieten we plaatjes met de toestellen in onze onverlichte fotostudio waarbij we de deur op een kier laten en we eerst geen, en vervolgens wel gebruik maken van de aanwezige flitsers.

Het eerste scenario laat direct zien dat de standaard die de S9+ neerzet toch dichter benaderd wordt door de G6 Plus dan de Mi A1. De foto van de G6 Plus vertoont minder ruis en weet iets meer licht te vangen al zijn er aan de uiterste randen wel wat vreemde artefacten te onderscheiden.   

Motorola Moto G6 Plus (links) Xiaomi Mi A1 (midden) en Samsung Galaxy S9+ (rechts) zonder flitser

Ook als we hetzelfde scenario volgen maar dan met de flitser is het beeld dat de G6 Plus vastlegt beter dan dat van de Mi A1. De foto vertoont ook hier minder ruis en de kleurweergave is ook wat minder grauw, al is het een wereld van verschil met het beeld dat de veel duurdere S9+ weet vast te leggen. 

Motorola Moto G6 Plus (links) Xiaomi Mi A1 (midden) en Samsung Galaxy S9+ (rechts) met flitser

Wanneer we wat foto's maken bij ons op kantoor naast een flinke raampartij en dan zien we dat de G6 Plus wat meer details weet weer te geven tussen zwart en wit maar op delen van het beelden wat onscherpte vertoont waar de Mi A1 dan weer minder last van heeft. 

Motorola Moto G6 Plus (links) Xiaomi Mi A1 (midden) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)

Als we de toestellen tenslotte op een zonnige dag mee naar buiten torsen zien we dat de verschillen tussen de Moto G6 Plus en de Mi A1 erg klein zijn. De Moto G6 Plus weet wat meer details in de kleuren weer te geven, maar verder zien we een redelijk vergelijkbaar beeld. 

Motorola Moto G6 Plus (links) Xiaomi Mi A1 (midden) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Motorola Moto G6 Plus Blue

Android 8, 64 GB, 5.9 inch, 2160x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

240,99 €

gem. 252,95 €
7 shops, 7x voorraad

Motorola Moto G6 Plus Silver

Android 8, 64 GB, 5.9 inch, 2160x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

238,95 €

gem. 249,00 €
6 shops, 4x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*