Motorola Moto G6 Plus review: de meerwaarde van Plus

Dedicated micro-sd slot, 4GB/64GB en Snapdragon 630

Door


Software

De Motorola Moto G6 Plus is out of the box voorzien van Android 8 Oreo, versie 8.0 en dus niet de meest recente versie 8.1. Op de updatepolitiek van Motorola is overigens weinig aan te merken: de belofte is dat het toestel voor de duur van drie jaar elke 60 tot 90 dagen beveiligingsupdates ontvangt en minimaal één grote Android update mee krijgt. Motorola volgt hiermee zodoende het Android One beleid van Google. 

Android 8 Oreo

Net als bij eerdere versies zijn er in de nieuwste Android-editie tal van verbeteringen op de gebieden van stroomvoorziening en beveiliging doorgevoerd. Tevens komt Android 8.0 met een picture-in-picture optie en een feature die Notification Dots heet, waarmee je notificaties kan oproepen door een bolletje op een app-icoon in te drukken. Verder zijn er meer achtergrondbeperkingen voor locatie en wifi in te stellen en worden er kleurenspectra als AdobeRGB en DCI-P3 ondersteund.

Bovendien is het ook voor fabrikanten van smartphones die werken met een eigen schil dankzij Project Treble een stuk makkelijk geworden om Android updates uit te rollen. Onder Project Treble wordt het besturingssysteem voortaan namelijk modulair opgebouwd. Hierdoor moeten updates van Google's OS enkel in Android zelf worden aangepast en kan de eigen schil van de fabrikant ongemoeid blijven. Zodoende heeft een fabrikant in principe significant minder tijd nodig voordat het nieuwe firmware beschikbaar kan stellen aan eindgebruikers. Dit is goed nieuws voor gebruikers die een smartphone hebben van een fabrikant die een eigen skin hanteert.

Bijna stock Android

De launcher van de G6 oogt net als het updatebeleid vrijwel gelijk aan de stock-versie van Android. Je krijgt dan ook een vrij schone installatie van Android op je telefoon. Een van de weinige apps die Lenovo meelevert is de Moto App, die onder andere een gebarenfunctie van de vingerafdrukscanner kan activeren. De applicatie heeft nog meer functies: het instellen van hoe notificaties op je scherm verschijnen, en het toewijzen van acties aan bewegingen. Je kunt de camera bijvoorbeeld activeren door de smartphone twee keer snel achter elkaar te draaien.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Motorola Moto G6 Plus Blue

Android 8, 64 GB, 5.9 inch, 2160x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

240,99 €

gem. 252,95 €
7 shops, 7x voorraad

Motorola Moto G6 Plus Silver

Android 8, 64 GB, 5.9 inch, 2160x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

238,95 €

gem. 249,00 €
6 shops, 4x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*