Nieuwe games versus oude videokaarten

Kunnen de oudjes anno 2018 nog meekomen?

Door


Assassin's Creed: Origins

Assassin’s Creed: Origins is niet bepaald een lichte game, en kwam tijdens de launch vooral in het nieuws als spel dat processorcores rauw lust – al dan niet als gevolg van de drm. Ook voor videokaarten is Origins veeleisend; onze oudere modellen worstelen op full hd-resolutie met de grafische pracht en praal van het digitale Egypte.

De GTX 970 en 780 Ti zijn de enige videokaarten die hier op medium instellingen de 60 fps weten te behalen, zelfs AMD’s sterkste deelnemer uit de selectie moet het doen met een gemiddelde van 52 fps. Verder valt op dat de R9 380, R9 280X en GTX 770 op medium alle drie even snel zijn. Op ultra ligt dat wel anders, want daar scoort de 380 duidelijk beter dan de 770. De kaarten eronder zijn überhaupt niet in staat om ultra goed te draaien, en kunnen beter tot medium beperkt worden. De R7 370 heeft met zijn 4 GB minder last van de ultra instellingen dan de GTX 950 en 760, al is dit vooral een theoretische exercitie gezien de lage framerates.


Dossier

Lees ook deze 3d-chip artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*