Nieuwe games versus oude videokaarten

Kunnen de oudjes anno 2018 nog meekomen?

Door


Inleiding

Een gloednieuwe videokaart is leuk, maar verre van goedkoop. Om te kijken of je de aanschaf wellicht nog even kunt uitstellen, pakten we elf oudere GPU’s en testten deze met 9 moderne games.Een selectie van oudere videokaarten in 2018.

Potente processors, vlotte videokaarten en razendsnel ramgeheugen: dat is wat je als hardwareliefhebber wilt. Natuurlijk kijk je reikhalzend uit naar nieuwe generaties en betere versies, maar daarvoor geldt wel een fiks price premium. In het geval van videokaarten is het financiële struikelblok in 2017 en 2018 nog verder vergroot door schaarste als gevolg van mining én een mondiaal geheugentekort. Met de forse prijsstijgingen van het afgelopen jaar in het achterhoofd en nieuwe generaties in het verschiet, loont even wachten met de aanschaf van een nieuwe videokaart misschien toch de moeite. En als je een echt oud beestje hebt en nu moet upgraden, is een tweedehandsje van de vorige generatie dan een goed idee? Feitelijk wil je dan weten of moderne games ook nog een beetje draaien op oudere 3D-chips, en dat is precies die vraag willen we in dit artikel beantwoorden.


Dossier

Lees ook deze 3d-chip artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*