Corsair Spec Omega review: hoekige middenklasser

Aansprekend uiterlijk kan middelmatige prestaties niet verhullen

Door


Conclusie

Corsair levert met de Spec Omega een behuizing af die regelrecht gericht is op de koper op zoek naar een middenklasser. Zowel qua prijspunt als qua uitrusting is dit het equivalent van een Volkswagen Golf, maar dan wat spannender vormgegeven. Vergelijk het met de huidige trend van auto's met een hoge instap en stoere uitgeklopte wielkasten: het ziet er leuk uit, maar verandert weinig aan de rij-ervaring of het verbruik. 

Kijken we naar die prestaties in de praktijk, dan betoont de Spec Omega zich ook hier een middenmoter, met koelprestaties die volstaan voor de beoogde doelgroep van niet al te veel vereisende gebruikers, en ook de geluidsproductie wordt nooit echt storend. De enige belangrijke noot bij dat laatste is de vereiste om een stille harddisk te installeren en/of zelf te zorgen voor wat demping.

De uitrusting is verder in orde, maar niet superovervloedig - zo is er geen psu shroud, geen stoffilter aan de bovenzijde en voorzijde. Ook is de ruimte voor kabelmanagement beperkt. Inbouwruimte is er in overvloed, wat ook niet zo moeilijk is aangezien de kast meegaat in de huidige trend om het binnenwerk zo leeg mogelijk te houden. 

Hiermee is de Spec-Omega vooral een kast die je zal kiezen als het uiterlijk je aanspreekt, waarbij de gekleurde verlichting aan de hip vormgegeven voorzijde je wellicht over de streep trekt. De concurrentie is zoals gezegd overvloedig, dus anderen zullen om diverse redenen liever hun heil zoeken in het assortiment van NZXT, Phanteks of Cooler Master. De Spec-Omega weet zich niet voldoende te onderscheiden om hem met een award te bekronen, maar heeft ook geen eigenschappen om hem af te raden. 

Corsair Carbide Spec-Omega Window Black/White

 


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*