Dit zijn de beste Mini-ITX moederborden

15 ITX-moederborden vergeleken

Door


Conclusie

Voor de niche die itx heet, zijn tegenwoordig steeds meer moederborden verkrijgbaar – zowel voor Intel als voor AMD. Een moederbordfabrikant die er duidelijk brood in ziet is ASRock, maar ook andere fabrikanten hebben een steeds uitgebreider aanbod. De markt wil nog maar mondjesmaat volgen, maar hopelijk geeft dit artikel je een idee van hoeveel inmiddels mogelijk is op dit formaat.

Weliswaar is er wat minder keuze dan bij atx en liggen de prijzen door een kleiner aanbod en complexere printplaten wat hoger, maar qua functionaliteit hoef je niet in te boeten, terwijl je een veel compactere pc kunt bouwen met dit formaat als basis. We komen bovendien eigenlijk voor ieder wel wat wils tegen. Vanaf zo’n honderd euro heb je al een begeerlijk vierkant pcbtje, waarmee je die oude, lompe en ouderwets grote behuizing eindelijk de deur uit kan doen. Mini-itx is modern, hip en hot – al hoeft dat laatste niet perse het geval te zijn als je maar voor goede koeling zorgt.

ASRock X299E-ITX/ac

Of je nou regelmatig naar lan-party’s gaat, graag een compact kanon naast je tv in de woonkamer hebt staan of gewoon een kick krijgt van de formfactor: itx is veelzijdiger dan ooit. En je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. De overtreffende trap – Ryzen Threadripper op itx – komen we helaas nog niet tegen, maar buiten die noot om is het shoppen zonder restricties. Minder is meer en klein is fijn, ook als het op moederborden aankomt.


Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*