EVGA DG-77 behuizing review: videokaartvitrine

Behuizing met grootse ideeën stelt teleur

Door


Conclusie

EVGA heeft met de DG 7-serie een reeks behuizingen uitgebracht die naar eigen zeggen volledig gericht zijn op gamers. We hebben gezien dat er veel ruimte voor de core-componenten is gemaakt. De videokaart kan prominent voor het glazen paneel worden geplaatst middels de pci-e riserkabel die wordt meegeleverd. De 4 meegeleverde fans moeten voor verkoeling van alle hardware tijdens een verhit potje gamen zorgen, en wie voor waterkoeling kiest kan bovenin de kast een flinke radiator kwijt.

Hoewel de DG-77 over enkele opvallende features beschikt, vallen de prestaties van de behuizing ronduit tegen. Warmte wordt een stuk minder vlot afgevoerd dan bij de concurrerende kasten het geval is. Als daar nog tegenover had gestaan dat de kast wél goed in staat is om geluid te dempen, had de DG-77 een duidelijk voordeel gehad. Dat is helaas niet het geval en onder de streep kunnen we stellen niet erg onder de indruk te zijn van EVGA's meest luxe gamersbehuizing.

EVGA DG-77

De afwerking is verder in orde en optisch gezien doet de DG-77 ook veel goed voor zijn doelgroep. Toch is de materiaalkeuze voor de buitenste panelen aan de boven- en achterkant ongelukkig gekozen. Met wat kleine bewegingen beginnen deze twee onderdelen al snel te rammelen, een geluid dat de kast van binnenuit ook snel lijkt over te nemen. In het prijssegment van de DG-77 zijn dergelijke tekortkomingen onacceptabel, en we rekenen het EVGA dan ook aan dat hier niet beter over is nagedacht. Andere fabrikanten laten zien dat vergelijkbare constructies absoluut steviger kunnen.

Onder de streep zorgen hoofdzakelijk de tegenvallende prestaties van de DG-77 ervoor dat we de behuizing niet van een award voorzien.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

EVGA DG-77

Tower, ATX, Zwart, Venster, 4 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

308,55 €

gem. 308,55 €
1 shop, geen voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*