RGB DDR4 geheugen review: Corsair, Crucial, G.Skill & Kingston

Niet alleen op zoek naar de beste prestaties, maar ook de beste RGB-implementatie

Door


Overklokken

Het overklokken van geheugen blijft een interessant onderwerp en bovendien leuk om te doen. We hebben de kits zo ver mogelijk over proberen te klokken en in de gevallen dat we voldoende overklokpotentieel constateerden, hebben we ook diverse benchmarks gedraaid. Vaak zijn extreem hoge snelheden niet al te stabiel en de vrij zware game- en videotests hebben we daarom weggelaten, maar AIDA64 en de overklokkersbenchmark SuperPi draaien we wel.

De geheugenkits van Crucial en Kingston, met respectievelijk Micron- en SK Hynix-IC's, bleken niet of nauwelijks overklokbaar. Het iets verlagen van de timings was nog wel mogelijk, maar dat leverde geen noemenswaardige prestatieverbeteringen op. De Corsair-kit wisten we te overklokken naar 3733 MHz met CL13-14-14-28 2T. Daarvoor was een spanning van 1,65 volt nodig. In de benchmarks zijn de scores niet heel bijzonder, maar de latency is dankzij de lage timings wel erg goed.

De G.Skill-kit vind je niet in de grafieken terug, omdat we die nog op ons vorige testsysteem hebben overgeklokt. Daarmee haalde hij een kloksnelheid van 4133 MHz met CL14-14-14-36 2T, waarvoor 1,75 volt benodigd was.

Ben je benieuwd naar de exacte voltages en latencies van elke overgeklokte geheugenkit? Die vind je terug in de vergelijkingstabel.

  • Max. OC
  • Copy
  • Latency
  • SuperPi 8M


Lees ook deze geheugenmodule artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*