RGB DDR4 geheugen review: Corsair, Crucial, G.Skill & Kingston

Niet alleen op zoek naar de beste prestaties, maar ook de beste RGB-implementatie

Door


Corsair Vengeance RGB Pro

Corsair timmert al een tijd aan de weg als het om verlicht geheugen gaat; eerder testten we al de Vengeance LED (met één kleur) en de Vengeance LPX RGB (met instelbare kleuren). Met de vorige maand geïntroduceerde Vengeance Pro RGB-modules gaat Corsair echter nog een stap verder, want deze reepjes zijn voorzien van addressable rgb.

Aan de bovenzijde van de geheugenmodule, die naar wens een witte of zwarte heatspreader heeft, zit een strip met daarin tien individueel aanstuurbare leds. Via Corsairs nieuwe iCUE-software kun je kiezen uit tal van lichteffecten, waarvan er een heel aantal gebruikmaken van de mogelijkheid om kleuren vanaf de zijkanten over de modules te laten 'stromen'. Ook eenvoudig pulseren, 'ademen' en simpelweg één kleur weergeven behoren natuurlijk tot de mogelijkheden.

Corsair Vengeance RGB Pro White 32GB DDR4-3200 CL16 quad kit

De Vengeance RGB Pro 32GB DDR4-3200 CL16 quadkit die wij ontvingen, bestaat uit vier 8GB-modules die single-sided en single-rank zijn uitgevoerd. Op de printplaatjes troffen we Samsung-geheugenchips met het opschrift K4A8G085WB BCPB aan. Geheugenkenners zullen die gelijk herkennen als B-die chips, die bekendstaan om hun grote overklokpotentieel.

Naast Corsairs eigen software ondersteunen de Vengeance RGB Pro-modules ook MSI Mystic Light en Gigabyte RGB Fusion, zodat je de verlichting kan synchroniseren met je moederbord en andere daarop aangesloten hardware. Opvallend is dat de vorige generaties ook konden samenwerken met Asus' Aura-software, maar die mogelijkheid is er (vooralsnog) niet bij de Vengeance RGB Pro-serie.


Lees ook deze geheugenmodule artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*