RGB DDR4 geheugen review: Corsair, Crucial, G.Skill & Kingston

Niet alleen op zoek naar de beste prestaties, maar ook de beste RGB-implementatie

Door


Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB

Voor Crucial is de Ballistix Tactical Tracer RGB zijn eerste geheugenkitje met verlichting. Wij ontvingen de quadkit die op 3000 MHz tikt, wat gelijk de hoogst geklokte variant is. Net als bij Corsair beschikken deze latjes over addressable rgb, in dit geval verdeeld over acht zones.

Als we de geheugenmodules ontdoen van hun grijze heatspreader, komen geheugenchips van moederbedrijf Micron tevoorschijn. Ze zijn voorzien van het opschrift C9BJF en zijn geplaatst in een single-rank, single-sided opstelling. Zeker in het duurdere segment is dat tegenwoordig de standaard bij 8GB-modules.

Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB 32GB DDR4-3000 CL16 quad kit

Crucial heeft zijn eigen Ballistix M.O.D.-software ontwikkeld, waarmee je onder andere alle snelheden en de actuele temperatuur van elk reepje kunt monitoren. Uiteraard kun je ook de rgb-verlichting aansturen via deze software. Er zijn vrij uitgebreide mogelijkheden: je kan kiezen uit twaalf effecten, de helderheid instellen en als je wil kan dat zelfs per module. In de uitgebreide Advanced Mode kun je kleuren en effecten voor elke losse zone van elke module helemaal aan je eigen wensen aanpassen.

Die software is echter optioneel: aansturen kan ook via de rgb-software van Asus, Gigabyte en MSI. Het programma van ASRock wordt (nog) niet ondersteund. Een leuke extra is dat je het kapje van de lichtbalk kunt verwijderen voor fellere verlichting. Crucial heeft bovendien de modellen daarvoor vrijgegeven, zodat je zelf een light-bar met eigen opdruk kunt 3D-printen.


Lees ook deze geheugenmodule artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*