RGB DDR4 geheugen review: Corsair, Crucial, G.Skill & Kingston

Niet alleen op zoek naar de beste prestaties, maar ook de beste RGB-implementatie

Door


G.Skill Trident Z RGB

G.Skill was er als één van de eersten bij met zijn Trident Z RGB-geheugen, dat we in oktober 2017 al een keer bespraken. Waar andere fabrikanten rond die tijd nog bezig waren met suboptimale oplossingen, zoals geheugenmodules met losse rgb-draadjes eraan, had G.Skill toen al een implementatie die vergelijkbaar is met de huidige norm.

Ten opzichte van de reguliere Trident Z-serie is er aan de bovenzijde een lichtbalk toegevoegd, die bestaat uit vijf zones die individueel kunnen worden aangestuurd. Daarvoor heeft G.Skill eigen software beschikbaar, maar ze werken inmiddels ook samen met de software van Asus, ASRock, Gigabyte én MSI. Daarmee heeft G.Skill de uitgebreidste ondersteuning voor rgb-software van moederbordfabrikanten: ideaal voor het synchroniseren van alle rgb in je pc.

G.Skill Trident Z RGB 32GB DDR4-3600 CL16 quad kit

Verder volgt G.Skill het recept dat we van hen kennen: een aluminium heatspreader met een geborstelde look en Samsung B-die chips van hetzelfde type als bij de Corsair-modules. Ook hier worden die single-rank, single-sided aangestuurd. Wel zijn ze dus hoger geklokt dan bij die concurrent: het aangeleverde kitje draait op 3600 MHz met CL16-16-16-36, waarmee de timings dus ook nog eens strakker zijn ingesteld.


Lees ook deze geheugenmodule artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*