RGB DDR4 geheugen review: Corsair, Crucial, G.Skill & Kingston

Niet alleen op zoek naar de beste prestaties, maar ook de beste RGB-implementatie

Door


Kingston HyperX Predator RGB

Ook Kingston introduceerde een paar maanden terug een rgb-geheugenkit onder zijn gaming-submerk HyperX. De HyperX Predator RGB is verkrijgbaar in snelheden tot 2933 MHz, en wij hebben gelijk het topmodel dat uit vier 8GB-modules bestaat getest. Het design van de heatspreader is, op de lichtgevend balk aan de bovenkant, gelijk aan dat van het reguliere Predator-geheugen.

Uniek aan de Kingston-kit is de ingebouwde synchronisatie, die werkt met ingebouwde infraroodsensors in elke module. Niet alle moederbordfabrikanten gebruiken namelijk dezelfde methode om de geheugensloten te verbinden met de processor, waardoor kleine verschillen in timing kunnen ontstaan. De buitenste module is altijd de 'master stick' - feitelijk stuur je die dus aan, en kopieert de rest van de modules de effecten.

Kingston HyperX Predator RGB 32GB DDR4-2933 CL15 quad kit

Er is geen eigen HyperX-software beschikbaar voor de aansturing van de geheugenmodules, maar Kingston biedt wel ondersteuning voor de pakketten van Asus, Gigabyte en MSI. Waarschijnlijk is synchroniseren via dergelijke toepassingen sowieso wat je wil, maar als je toevallig een ASRock-moederbord in bezit hebt, heb je in ieder geval voorlopig dus pech.

Kingston heeft geen eigen geheugenfabrieken en past in dit geval chips van SK Hynix toe. Een snelle zoekopdracht op de aanwezige code 'H5AN8G8NMFR UHC' levert op dat dit eigenlijk 2400MHz-IC's zijn, waarop Kingston blijkbaar de nodige binning toepast. Dat verklaart ook waarom er geen versies met hogere kloksnelheden beschikbaar zijn. De geheugenmodules zijn zowel single-sided als single-rank.


Lees ook deze geheugenmodule artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*