Negen volledig draadloze in-ear koptelefoons getest

Draadloze autonomie

Door


Inleiding

Op steeds meer smartphones verdwijnt de aansluiting voor een headset met draad. Dan maar draadloos, en waarom dan niet meteen helemaal zonder draden? Wij testen 9 volledig draadloze sets in-ear hoofdtelefoons.


Bedraad is betrouwbaar, die wijsheid gaat ook vandaag de dag nog gewoon op, ook voor koptelefoons. Toch worden onze doppen steeds vaker draadloos, niet in de laatste plaats omdat fabrikanten de bedrade aansluiting steeds vaker weglaten van hun steeds dunnere, steeds voller gestopte apparaten. Het beperkt je keuzemogelijkheden, maar draadloos biedt wel meer bewegingsvrijheid. Als je bijvoorbeeld veel sport is dat zonder meer een pluspunt: geen rondzwiepende koordjes.

Gelukkig valt het ook met de keuze wel mee. Naast draadloze koptelefoons voor in, op en over de oren is er een groeiend aanbod van volledig draadloze in-ear modellen op de markt. Die hebben ook tussen de oormodules geen draad en worden daarom ook wel aangeduid als truly wireless. Zowel voor de verbinding met de telefoon als onderling gebruiken ze Bluetooth. Wij schreven diverse fabrikanten aan en kregen negen sets in handen voor een test:

Een uitgebreide vergelijkingstabel kan je hier vinden. 


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*