Corsair H100i Pro RGB review: de eerste semi-passieve waterkoeler

Geen zware belasting? Geen geluid van je koeler!

Door


Conclusie

De opvolger van de Corsair Hydro H100i v2 mag dan een wat hippere naam hebben gekregen dan 'H100i v3', maar de H100i Pro RGB verschilt qua prestaties niet veel van zijn voorganger. Vrijwel alle meetresultaten vallen in vergelijking met het oude model binnen de foutmarge en dat betekent dat de sterke en zwakke punten van de koeler gelijk blijven: bij de grote socket 2066 presteert hij goed, met socket 1151 vormt het kleinere koeloppervlak een serieuze bottleneck voor deze waterkoeler.

Ga je voor de best mogelijke koelprestaties voor je geld, dan is de oudere variant dus eigenlijk een betere keuze. Ook de Arctic Liquid Freezer 240 biedt met zijn vier fans een erg sterke prijs-prestatieverhouding in dit segment. De meerprijs van het nieuwe model is echter beperkt en waar de rgb-verlichting wat ons betreft geen grote meerwaarde is, vinden we de semi-passieve modus wel van toegevoegde waarde voor wie een stille pc op prijs stelt.

Tot nu toe was waterkoeling voor stilteliefhebbers niet echt een optie - niet alleen de fans, maar ook de pomp van een waterkoeler draaien continu en zijn dus nooit helemaal stil. Zolang je je processor niet zwaar belast, kan deze Corsair H100i Pro RGB de warmte echter passief kwijt en hoeft alleen de pomp stilletjes zijn werk te doen.

Ben je zo'n stiltefanaat, dan is de Corsair Hydro H100i Pro RGB een uitstekende keuze die naast fatsoenlijke hardware ook prima software met zich meebrengt. Om die reden reiken we een Excellent Choice award uit aan deze koeler. Kan de geluidsproductie van je cpu-koeler je niet zo interesseren, dan zijn er alternatieven die voor hetzelfde of minder geld beter koelen.


Corsair Hydro H100i Pro RGB


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Corsair Hydro Series H100i Pro RGB 240mm

Waterkoeler, Socket 1150/1151/1155/1156, Socket 2011/2066, Socket AM4, 1110 gram, 120 mm, 240 mm

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

119,90 €

gem. 129,90 €
10 shops, 8x voorraad

Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*