Gulden middenweg: 27 Android smartphones van 250 tot 400 euro getest

De middenklasse is springlevend!

Door


Inleiding

Als je een nieuwe smartphone gaat kopen en niet perse de goedkoopste optie zoekt, maar ook niet de astronomische bedragen die bij de bovenkant van de markt horen wil betalen, valt er genoeg te kiezen. Wij verzamelden 27 toestellen tussen de 250 en 400 euro en zochten uit welke je moet hebben.


Vorig jaar hebben we uitgebreid aandacht besteed aan de wetswijziging die sinds 1 mei 2017 voorschrijft dat een abonnement in combinatie met een toestel dat meer dan 250 euro kost leidt tot een BKR-registratie. We lieten toen zien dat je tegenwoordig ook voor minder dan 250 euro een prima smartphone kan kopen. Deze keer zoeken we het een segment hogerop, met toestellen die 250 tot 400 euro kosten: de betaalbare middenklassers. Met deze prijsstelling zijn het toestellen die je prima los kunt kopen, maar zelfs als je dat niet doet, kan je de BKR ontlopen. Betaal simpelweg het toestel tot aan de grens van 250 euro en de pennenlikkers uit Tiel hebben het nakijken.

Bij het samenstellen van het testveld kozen we er deze keer bewust voor om geen rekening te houden met het moment van introductie. Door het iets hogere prijspeil komen namelijk ook wat oudere, voorheen high-end toestellen binnen het bereik. Die zijn potentieel ook aantrekkelijk, dus nemen we ze mee in de vergelijking. Zo kunnen we een antwoord geven op de vraag of je beter een nieuwe middenklasser, of een ouder vlaggenschip kan nemen. Wel selecteerden we natuurlijk enkel toestellen die nog bij diverse Nederlandse (web)shops op voorraad en te koop zijn.

LG G6 Platinum
De LG G6 is een voormalig vlaggenschip met dito uitrusting maar inmiddels een stuk goedkoper

Deze afbakening leverde een gemêleerd gezelschap op met oude vlaggenschepen, nagelnieuwe middenklassers en zelfs twee rugged phones, waarin diverse fabrikanten vertegenwoordigd zijn. We beoordelen de deelnemers op vijf onderdelen: beeldscherm, connectiviteit, geheugen, accu en benchmarkprestaties. De camera laten we in dit verband buiten beschouwing, omdat we tot op heden nog steeds constateren dat alle smartphones in deze prijscategorie een camera aan boord hebben waarmee je een prima plaatje voor gebruik op social media kan schieten. Wil je echt goede foto’s maken onder uiteenlopende omstandigheden, dan kom je onvermijdelijk uit in het hoogste prijssegment.

Honor 9 Grey
Honor 9

Vanwege het hoge aantal deelnemers en de opzet van dit artikel gaan we niet tot in detail op elk toestel en aspect in – hier behandelen we de zaken die er het meest toe doen in vogelvlucht. Op onze website vind je hier een uitgebreide vergelijkingstabel met niet alleen alle specificaties en testresultaten, maar ook de afzonderlijke productpagina’s waarop je in de regel ook verwijzingen zal vinden naar diepgravende reviews van de meeste besproken toestellen.


Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*