Verruim je blik: 21 ultrawide QHD-schermen getest

Ruime keuze uit brede beeldschermen

Door


Energieverbruik

Als we de backlight voluit laten branden, loopt het verbruik van de geteste schermen uiteen van zo'n 43 W voor de drie goedkopere modellen van LG, tot bijna 75 W voor de Acer Predator X34P 34i. Weinig verrassend doen de gaming schermen het met hun hogere refreshrate en rgb-lampjes overwegend wat slechter.

  • Helderheid maximaal, wit
  • Helderheid maximaal, zwart

Als we alle schermen op een helderheid van 150 cd/ m² afstellen, worden de relatieve verschillen groter. Nog steeds zijn de de 34UB88-B, 34UM88C en 34UM88-P een stukje zuiniger dan de eerstvolgende concurrenten, waarmee deze schermen een goede keus kunnen zijn voor bedrijven. De minst zuinige schermen verbruiken nu bijna dubbel zoveel als dit drietal.

  • 150 cd/m², wit
  • 150 cd/m², zwart

Dacht je zuinig af te zijn door een van de schermen van LG te kopen, dan moet je hem wel netjes uitschakelen om sluipverbruik te voorkomen. In stand-by behoren de monitoren namelijk niet tot de zuinigere exemplaren. Waar de rest van het testveld minder dan 1 W nodig heeft in standby, verbruikt de Asus Designo MX34VQ rustig zesmaal zoveel stroom. In de fraaie voet zit namelijk een geïntegreerde Qi-lader verstopt.

  • Stand-by
  • Uit


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*