Samsung VL550 wifi-speaker review: een goed begin is het halve werk

Indrukwekkend geluid en ingenieuze afstandsbediening

Door


Installatie en app

Om gebruik te kunnen maken van de Samsung VL550 speaker is er de SmartThings app (Android & iOS)  waarmee je tevens diverse Smart tv's en slimme huishoudelijke apparaten van de Zuid-Koreaanse techreus kunt aansturen. Dat laatste is dan ook geen verrassing: het ligt in de lijn der verwachting dat fabrikanten zoveel mogelijk interconnectiviteit tussen (eigen) smart-producten gaan nastreven om aan de ene kant het aansturen van je smarthome te vereenvoudigen en te vergemakkelijken, maar ongetwijfeld ook om consumenten te binden aan een merk in plaats van een los product. Een potentieel nadeel is in dit geval wel dat je om de app te installeren toegang moet verlenen tot je contacten, locatie, opslag en telefoon en daarbij een Samsung account moet hebben om gebruik te maken van de diverse services.

SmartTings app

Wanneer je de vereiste toestemmingen hebt verleent en je bij Samsung hebt geregistreerd kan je de SmartThings app openen en inloggen en vervolgens simpelweg de stappen van de gebruiksvriendelijke installatiewizard volgen. Als je de VL550 eenmaal hebt toegevoegd is het tijd om de speaker te gaan beluisteren. Je hebt drie mogelijkheden qua connectie. In de eerste plaatst zijn er de twee draadloze opties tussen een wifi-connectie en een Bluetooth-verbinding. Via een wifi-verbinding heb je het voordeel dat de accu van het afspeelapparaat minder belast wordt ten opzichte van een verbinding via Bluetooth en bovendien niet in de directe omgeving van de speaker hoeft te zijn. Verbinden via Bluetooth heeft op zijn beurt dan weer het voordeel dat je niet met het lokale netwerk verbonden hoeft te zijn. De voordelen van beide verbindingen gelden natuurlijk ook voor een verbinding via de 3,5 mm aux-ingang, maar dan ben je gebonden aan de locatie van de speaker en je afspeelapparaat.

De app is overzichtelijk ingedeeld en beschikbaar in het Nederlands. Je kan via de app vooralsnog gebruik maken van twee ingebouwde muziekservices, te weten Deezer en Tuneln. Uiteraard kan je met de app zowel de volumeregeling als speel/pauze en vorige/volgende regelen. Tevens biedt de app een slaaptimer, de mogelijkheid om (in combinatie met andere slimme apparaten van Samsung) scenes te creëren en een ingebouwde equalizer waarmee je het geluid naar je eigen smaak kan aanpassen. Voor firmware updates kan je hier overigens ook terecht, wij gebruikten de VL550 met firmwareversie VL550WWB-1005.1.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Samsung VL550

Lijningang 3,5 mm jack, Bluetooth, WiFi, Ingebouwde speakers

Specificaties Prijzen

339,00 €

gem. 339,00 €
1 shop, geen voorraad

Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*