Samsung VL550 wifi-speaker review: een goed begin is het halve werk

Indrukwekkend geluid en ingenieuze afstandsbediening

Door


Inleiding

Ruim een jaar geleden nam Samsung het Harman concern over, waarmee het plotsklaps een enorme hoeveelheid kennis en ervaring op het gebied van audio in handen kreeg. Een van de eerste directe resultaten is de Samsung VL550 wifi-speaker.


Samsung VL550
Samsung VL550

Het kostte Samsung begin maart 2017 een pittige 8 miljard dollar om het Harman conglomeraat, waar onder andere household names als JBL, Mark Levinson, Harman Kardon en AKG onderdeel van uitmaakten, over te nemen. Met de kennis en ervaring die Samsung zodoende in huis haalde is het niet verrassend dat het inmiddels onder een combinatie van de eigen naam en een van de Harman-merken ook speakers uitbrengt. Zo zij er bijvoorbeeld de VL350, en VL550 die Samsung in samenwerking met AKG op de markt brengt. De VL550 heeft geen ingebouwde accu en is daarmee niet direct bedoelt om mee te nemen, al zou het qua gewicht en omvang - zeker in vergelijking met bijvoorbeeld de Teufel Boomster XL - wel kunnen. Gezien de afhankelijkheid van de stroomvoorziening van het lichtnet is dit in de praktijk echter een speaker voor in huis.

Tegenover de verminderde mobiliteit staan diverse voordelen. Zo heeft de VL550 naast een aux-aansluiting en Bluetooth verbinding tevens de mogelijkheid om via wifi verbinding te maken met je thuisnetwerk. Bovendien is de speaker direct te koppelen aan verschillende Samsung televisies die hier de vereiste ondersteuning voor bieden. Verder heeft de speaker een meegeleverde afstandsbediening en zijn de luidsprekers afgesteld door specialisten van AKG. Of dit alles het prijskaartje van een slordige 499 euro gemiddeld in onze Prijsvergelijker weet te verantwoorden lees je in deze review.

Samsung VL550 kopen

WinkelBeoordelingVPrijsTotaal 

Betaalmogelijkheden

Bankoverschrijving
0,00 €
Kredietkaart
0,00 €
0 sterren
Niet op voorraad

Door shop opgegeven levertijd:
Levering in 7 werkdagen
463,89 € 463,89 €
Productprijs
463,89 €
Betaalkosten
0,00 €
Verzendkosten
0,00 €
Totaalprijs
463,89 €
Bekijk


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Samsung VL550

Lijningang 3,5 mm jack, Bluetooth, WiFi, Ingebouwde speakers

Specificaties Prijzen

463,89 €

gem. 463,89 €
1 shop, geen voorraad

Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*