HS50 gaat digitaal en draadloos: Corsair HS60 en HS70 review

Middelmatige prestaties en storing introducerende software

Door


Aansluitingen, uiterlijk en constructie

Om te beginnen met de rest van het uiterlijk van de digitaal aangestuurde HS-headsets van Corsair; zoals gezegd zijn ze beduidend lichter dan de Void-modellen, die zo rond de 380 gram wegen. De HS60 weegt net wat minder dan 320 gram, de HS70 is net wat zwaarder dan 330 gram, vanwege de vereiste draadloze module en accu, uiteraard. Bij laatstgenoemde zit een usb-adapter die voor de draadloze verbinding zorgt, een soortgelijke module is bij de HS60 geleverd, maar daar uiteraard louter voor de digitale aansturing bestemd: aansluiten gaat met een 3,5 mm verbinding.

  • HS60
  • HS70

Corsair HS60 7.1 Surround Gaming Carbon Black

Corsair HS70 Wireless Black

Corsair HS70 Wireless Black

Net als bij de HS50 is bij de twee duurdere varianten de microfoon afneembaar, ook deze wordt met een 3,5 mm plug aangesloten. Zonder microfoon kan je de HS60 (en HS50) ook met goed fatsoen in de buitenwereld gebruiken voor muziekweergave; bij de HS70 heb je die optie niet, want er is geen mogelijkheid een 3,5 mm kabel aan te sluiten, en de draadloze verbinding werkt alleen met de meegeleverde adapter. Het snoer van de HS60 is niet afneembaar, net als bij de verder identiek ogende HS50. Vervangen bij een defect zit er dus niet in, wat overigens ook opgaat voor het moment dat de accu van de HS70 niet meer wil opladen - de HS60 kan je dan nog bedraad gebruiken, de HS70 kan dan naar de recycle-afdeling van de afvalstraat.

Verder valt bij de HS60 en de HS70 op dat de volumeregeling analoog is: hiervoor zit een draaiwieltje (potmetertje) op de linkeroorschelp. Er is dus geen relatie tussen het volume dat je instelt op de headset en van de mixer van Windows en/of je geluidskaart. De HS70 heeft een extra aan/uitknop op de rechteroorschelp. 

Stevig en comfortabel

Zoals vermeld bevatten de headsets 50 mm drivers en de oorschelpen zijn dan ook behoorlijk groot. Het design is echter terughoudend, de kussens vallen goed om de oren, maar bedekken niet het hele gezicht (gelukkig). De kussens zijn aangenaam zacht; ze worden bij langduriger gebruik wel enigszins warm, maar ook dan is het draagcomfort nog prima.

Corsair HS70 Wireless Black

Corsair HS70 Wireless Black

De druk op het hoofd valt mee, bij dit design wil dat nog wel eens onprettig uitpakken, maar dat is niet het geval voor de HS60 en HS70. Een dik kussen onder de hoofdband zorgt ervoor dat het comfort ook daar prima is. Door de stalen band die de basis is van de headsets valt er weinig te klagen over de stevigheid, je kunt de band prima terug buigen, zonder dat die een kik geeft - hij springt keurig weer in model. Het beschermende materiaal is netjes gestikt en ook de plastic afwerking aan de bovenzijde voelt prima aan. Qua degelijkheid komt de Kingston Cloud HyperX toch nog wat beter over, maar de HS60 en HS70 kunnen goed tegen een stootje en zijn beduidend steviger dan modellen in het instapsegment.


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*