Corsair Strafe & K70 MK.2 toetsenborden review: Speed of Silent?

Nog altijd goed, maar wel flink duurder

Door


Conclusie

In het verleden waren we al enthousiast over de Corsair K70, die is uitgegroeid tot het standaardwerk in de wereld van de mechanische toetsenborden. Met een nieuwe lik verf en enkele toevoegingen kan de nieuwe K70 RGB MK.2 er weer de nodige tijd tegenaan. Zo kun je nu profielen opslaan in de hardware, zodat je niet langer per se de software nodig hebt om te wisselen. Ook heb je qua schakelaars meer keuze dan ooit tevoren.

Revolutionair zijn de veranderingen echter niet. Dat geldt ook voor de nieuwe Strafe RGB MK.2, die qua features zeer vergelijkbaar is met de nieuwe K70. Waar de Strafe ooit een duidelijk budgetmodel was, is het nu vooral de plastic versie van de K70. Helaas is het prijsverschil bijna net zo klein geworden als de onderlinge verschillen.

We komen tot de conclusie dat de Corsair Strafe RGB MK.2 en K70 RGB MK.2 weliswaar nog altijd tot de beste mechanische toetsenborden behoren, maar hun forse prijsverhogingen niet waarmaken. De K70 zonder RGB heb je bijvoorbeeld al voor 120 euro, die met Speed-switches is een tientje duurder en als je dan ook nog RGB wil ben je 140 euro kwijt. Het nieuwe model kost 180 euro en zal gezien de geringe meerwaarde in prijs moeten dalen voor hij net zo interessant wordt als de oude modellen, die vooralsnog volop verkrijgbaar zijn.

Corsair K70 RGB MK.2 Rapid Fire MX Speed


Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*