Back-to-school: dit zijn de beste laptops voor je studie

Kies de beste computer voor je nieuwe schooljaar

Door


Inleiding

Ga je binnenkort beginnen aan een nieuw schooljaar of een nieuwe opleiding? Er is een goede kans dat je dan nog op zoek bent naar een nieuwe laptop of convertible. Dat weten computerfabrikanten ook: de afgelopen weken zie je dan ook steeds vaker back-to-school aanbiedingen voorbijkomen. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste laptops en convertibles voor iedere student.


Voor wie studeert is een laptop of convertible de ideale metgezel. Van het maken van notities tijdens lessen en colleges, het maken van verslagen tot het opzoeken van informatie, een computer is zeker in het hoger onderwijs haast onontbeerlijk. Op de basisschool of middelbare school zien we steeds vaker projecten waarbij leerlingen in de klas aan de slag gaan met de computer.

De beste convertible of laptop voor studie of school

Nu de scholen binnenkort weer van start gaan, is het een logisch moment om erover na te denken of je laptop of convertible nog voldoet. Misschien heb je er zelfs nog geen, omdat je tot nu toe altijd hebt gewerkt met een smartphone of desktop-pc. Fabrikanten weten ook dat er op dit moment veel mensen op zoek zijn naar een nieuwe pc: back-to-school aanbiedingen buitelen over elkaar heen.

Hoewel je je voordeel kunt doen in deze periode van aanbiedingen, is het goed mogelijk dat je verdwaalt in het grote aanbod. In dit artikel geven we daarom tips welke laptops en convertibles je het best kunt kopen. We geven antwoord op de vraag welke systemen je het beste mee naar school of studie kunt meenemen.

Boodschappenlijstje voor back-to-school

Het grootste deel van dit artikel bestaat uit aanbevelingen voor laptops en convertibles. Mocht je niks van je gading vinden, of gewoon zelf in de winkel gaan kijken, dan kunnen we je in algemene zin wat tips meegeven waar je naar moet kijken. Zie het als een soort boodschappenlijstje voor de beste laptop voor je studie. Ga je zelf shoppen, dan kun je vast ook een overzicht van back-to-school aanbiedingen per fabrikant gebruiken.

Wil je liever weten welk systeem je het best kunt kopen? Je vindt specifieke aanbevelingen terug in het koopgids-gedeelte van dit artikel, beginnende met laptops voor basisscholieren en middelbare scholieren. Voor die koopgids hebben we lichte, kleine en betaalbare machines geselecteerd - als ouder heb je vast al kosten genoeg. Ga je binnenkort studeren of heeft je huidige laptop voor je opleiding het begeven? Kijk dan naar onze aanraders voor de beste laptops en convertibles voor mbo, hbo en universiteit. Voor studenten in het Apple-universum hebben we tips voor de beste Macbooks die je op dit moment kunt aanschaffen.

Waar de meeste studenten en scholieren prima af zijn met een van de bovengenoemde apparaten, stellen sommige opleidingen aanvullende eisen. Je hebt bijvoorbeeld extra rekenkracht, een beter beeldscherm of meer geheugen nodig. Om die reden hebben we kooptips voor deze apparaten afgesplitst van de rest. Gelet op de extra eisen geven we tips over de beste laptop voor een ict-opleiding, de beste laptop voor 3D-werkzaamheden en CAD en de beste laptop voor opleidingen beeldbewerking en grafisch design.

Beknopt overzicht

Net als onze eerdere koopgidsen zijn de adviezen in dit artikel gebaseerd op een zeer grote hoeveelheid geteste laptops. Al die testdata in het artikel verwerken is een onmogelijke opgave. Je vindt hier dus een beknopt overzicht van de best geteste apparaten. Het spreekt voor zich dat we niet álle laptops en convertibles op de markt kunnen testen, dus we pretenderen met dit artikel niet de absolute waarheid in pacht te hebben. Niettemin verwachten we, dat je uiteindelijke keuze beslist beter uitvalt wanneer je onze adviezen gebaseerd op objectieve testdata meeneemt in je overwegingen.

Update, 20-8 12:38: Correcties met betrekking tot de basisconfiguratie van de nieuwe Macbook Pro 15" alsmede de actievoorwaarden van de Apple BTS-actie.


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*