Be quiet! System Power 9 voedingen review: weinig euro's, veel watts

Kan een voeding van 10 cent per watt goed zijn?

Door


Conclusie

De Be quiet! System Power 9-voedingen zijn net zo goedkoop als hun voorgangers, maar wel een stap efficiënter. Misschien nog wel belangrijker is dat ze stabiel stroom leveren aan de rest van je componenten en voorzien zijn van alle wenselijke beveiligingen tegen bijvoorbeeld overbelasting en kortsluiting. Bij andere goedkope voedingen hebben we dat nog wel eens anders gezien.

Wanneer kun je uit de voeten met een System Power 9, en wanneer kun je beter wat meer investeren? Doe dat laatste sowieso als je er het budget voor hebt; met een goede, zuinige en stille voeding doe je jezelf zeker op de lange termijn alleen maar plezier. Heb je echter geen al te hoge eisen qua efficiëntie en geluidsproductie, maar is de prijs belangrijk, dan kun je met de System Power 9 400W prima een mid-range systeem met bijvoorbeeld een Core i5-processor en een videokaart uit het middensegment voeden.

Van de modellen met een hoger vermogen zijn we minder onder de indruk. Onder load zijn ze vrij lawaaiig, terwijl de ripple wanneer vol belast snel oploopt. Ga je overklokken of wil je een high-end videokaart gebruiken, dan kun je beter een 550W-model van een kwaliteitsvoeding kopen dan de 700W-versie van deze System Power 9. Al die extreem hoge vermogens zijn, zolang je niet aan SLI of processors met 10 of meer cores begint, bovendien nergens voor nodig.

Concluderend verdient de Be quiet! System Power 9 400W een Great Value award, omdat hij voor zijn geld heel redelijk presteert en een prima basis voor een budget-pc is. Heb je meer te besteden, investeer dan liever in een kwalitatief betere voeding dan (veel) meer vermogen.


Be quiet! System Power 9 400W


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*