Be quiet! System Power 9 voedingen review: weinig euro's, veel watts

Kan een voeding van 10 cent per watt goed zijn?

Door


Be quiet! System Power 9 400W, 500W, 600W & 700W

We ontvingen de volledige System Power 9-lineup van Be quiet!, die bestaat uit modellen van 400 tot en met 700 watt. Ze zijn zonder uitzondering 80Plus Bronze-gecertificeerd, waar de System Power 8-serie het nog hield bij een 80Plus-certificaat zonder verdere toevoegingen. Net als zijn voorganger is de System Power 9 alleen geschikt voor stroomnetten tussen de 200 en 240 volt, waardoor hij niet te gebruiken is in bijvoorbeeld de VS. Zowel qua benodigde componenten als wat certificeringen betreft pakt dit gunstig uit voor de prijs.

Be quiet! System Power 9 500W
De Be quiet! System Power 9 heeft geen modulaire kabels.

Elke variant van de Be quiet! System Power 9 is opgebouwd uit twee 12V-rails, die gezamenlijk steeds vrijwel het volledige vermogen van de voeding kunnen leveren. Zoals we verderop zullen zien, krijg je bij de 400W- en 500W-modellen twee PEG-connectors, waarmee je één videokaart kan aansluiten. De versies van 600 en 700 watt komen met vier PEG-stekkers; in theorie is daarmee dus CrossFire of SLI mogelijk. Overigens zijn alle kabels voorzien van zwarte sleeving.

Be quiet! benadrukt graag de mate van bescherming en veiligheid die de System Power 9's in tegenstelling tot veel andere budgetvoedingen bieden: ze zijn uitgerust met beveiliging tegen over-current, te hoge en te lage voltages, kortsluiting, te hoge temperaturen en vermogensoverschrijding.

Be quiet! System Power 9 400W Be quiet! System Power 9 600W
Het binnenwerk van de System Power 9 400W (links) en 600W (rechts).

Als we de kap van de voeding afhalen, komen we dezelfde 120mm-ventilator tegen als bij de vorige generatie. Het gaat om een Yate Loon D12SM-12 met een glijlager die op basis van de temperatuur wordt aangestuurd. Bekijken we vervolgens de printplaat van dichterbij, dan zien we aan de primaire zijde condensators van Elite (Taiwan Chinsan) bij de 400W- en 500W-modellen en van Teapo bij de twee versies met een groter vermogen. Aan de belangrijkere secundaire kant zien we enkel condensators van Nippon Chemi-Con, Teapo en enkele condensators zonder opdruk.

Be quiet! geeft op alle System Power 9-voedingen drie jaar fabrieksgarantie.


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*