AMD Ryzen Threadripper 2990WX & 2950X review: een core te ver?

32 cores, maar biedt AMD daarmee meer cores dan je lief is?

Door


Benchmarks: 3D-rendering (Cinebench / Blender)

Om de prestaties bij 3D-rendering in kaart te brengen gebruiken we allereerst de officieel meegeleverde benchmarks van de open-source Blender 3D-rendering software. Daarnaast draaien we de bekende Cinebench 15 benchmarks, zowel multi-threaded als single-threaded. Zowel Blender als Cinebench staat erom bekend dat de workloads optimaal schalen bij processors met meerdere cores.

Het zijn weliswaar synthetische benchmarks, maar Blender en Cinebench laten goed zien waar de Threadripper 2990WX toe in staat is. Deze processor veegt de vloer aan met de Core i9 7980XE in Blender door de benchmark 20 procent sneller voltooid te hebben. Ook in Cinebench laat de WX de 7980XE alle hoeken van de kamer zien met een bijna 60 procent hogere score! Ondertussen zit de 2950X in deze benchmarks de i9 7890XE op de hielen. In de Cinebench single threaded-benchmark lopen de nieuwe Threadrippers zo'n 7 tot 10 procent achter op Intels 18-core processor. Ten opzichte van de vorige generatie (1920X en 1950X) zijn de verbeteringen echter duidelijk, en vooral de 2950X zet met 10 procent verbetering een aardig stap ten opzichte van zijn voorganger.

  • Blender
  • Cinebench 15 MT
  • Cinebench 15 ST


Dossier

Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*