AMD Ryzen Threadripper 2990WX & 2950X review: een core te ver?

32 cores, maar biedt AMD daarmee meer cores dan je lief is?

Door


Benchmarks: data-compressie en -encryptie

We draaien een vijftal data-compressie en -encryptie benchmarks. Allereerst comprimeren we 4 GB aan data met zowel 7-Zip als Winrar. Daarnaast draaien we een drietal onderdelen van de AIDA64-benchmark. Zlib is een populaire compressiemethode die door veel software gebruikt wordt. AES is één van de meest gebruikte encryptie-algoritmes en is bijvoorbeeld de basis voor de SSL-encryptie van HTTPS-websites. Met AIDA64 meten we ook hoe snel data gehashed kan worden.

In de benchmarks van 7-Zip en Winrar blijven de high core counts van Intel vooralsnog sneller, maar de compressie van Zlib gaat de Threadripper juist een stuk beter af. De 2950X ligt daar enkele procenten voor op de i9 7980XE, maar de 2990WX zet prestaties van een geheel andere orde neer. Dergelijke verhoudingen komen we ook bij AES en Hash tegen, wat op deze schaal vooral voor professionele gebruikers van toegevoegde waarde kan zijn.

  • 7-Zip
  • Winrar
  • Zlib
  • AES
  • Hash


Dossier

Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*