AMD Ryzen Threadripper 2990WX & 2950X review: een core te ver?

32 cores, maar biedt AMD daarmee meer cores dan je lief is?

Door


Stroomverbruik

Ten slotte het stroomverbruik. We meten rechtstreeks de stroom die door de cpu-stroomkabels loopt tijdens verschillende scenario's. Allereerst tonen we het gemiddelde verbruik tijdens de Cinebench 15 benchmark. Verder bepalen we het gemiddelde verbruik tijdens de Adobe Premiere Pro benchmark. De laatste grafiek toont het idle verbruik.

Het gemiddelde verbruik tijdens Cinebench van de 2950X is met net geen 155 watt een stuk lager dan dat van de 1950X, het verschil bedraagt 40 watt. De 2990WX lust ondertussen, dankzij zijn 2 extra actieve die's, nog wel wat meer en komt op ruim 220 watt uit. In onze nieuwe Premiere Pro-benchmark valt die processor juist weer op in positieve zin, wat voornamelijk komt doordat deze cpu niet volledig aan het werk gezet kan worden door de gebruikte software. Hier zien we dat de 2950X juist meer verbruikt dan zijn voorloper.

De nieuwe Threadrippers blijven ieder netjes binnen hun opgegeven tdp-waarden in Cinebench en Premiere Pro. In de idle-test zien we dat AMD de nieuwe processors veel beter heeft geoptimaliseerd voor een laag idle-verbruik dan bij de vorige generatie het geval was. De 2950X komt uit op 5,5 watt, minder dan de helft van de 1950X en ook zuiniger dan de 1920X.

  • Cinebench 15
  • Premiere Pro
  • Idle

Efficiëntie

Dan de efficiëntie. De grafiek toont het totale stroomverbruik dat nodig is om het fragment Hardware.Info TV te renderen in Premiere Pro. Qua effiëntie zit de 2950X hier op hetzelfde niveau als de 7980XE en 7920X, maar het totale energieverbruik van de oudere Threadrippers bleek in Premiere Pro toch nog iets lager te liggen. De 2990WX wist de benchmark niet sneller te voltooien waardoor deze processor in de verbruiktest minder goed naar voren komt.


Dossier

Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*