MSI MEG X399 Creation moederbord review: de zilveren W in WX

Het hogere niveau van Threadripper-moederborden

Door


Conclusie

De MSI MEG X399 Creation is een bijzonder stevig en uit de kluiten gewassen moederborden om elke Threadripper-processor zonder zorgen op te kunnen draaien. De stroomvoorziening is stevig, waardoor zelfs de Threadripper 2990WX voluit laten draaien geen probleem zal zijn. Verder is het bord qua features ook rijk uitgerust: 3 m.2-sloten, snelle wifi, ondersteuning voor 3-way SLI en CrossFire, en een ALC1220 audiocodec met s/pdif en bovendien prima scores. Dan is er ook nog de Aero Xpander om 4 m.2 ssd's in nvme raid te kunnen draaien.

MSI MEG X399 Creation

De MEG X399 Creation doet heel veel goed, maar perfect is het moederbord niet. We missen usb 3.1 in zijn geheel op de i/o, en komen deze enkel als (zelden gebruikte) header voor het front panel tegen. Voor een workstation is het niet ondenkbaar om regelmatig grote hoeveelheden data over te zetten van en naar externe opslag, waarvoor usb 3.1 ideaal was geweest. Een ander minpuntje is de vrij trage opstarttijd. Toegegeven, geen enkel Threadrippersysteem zal écht snel opstarten, en dat is waarschijnlijk ook niet waar je een workstation voor bouwt. Toch was het fijn geweest als MSI hier iets meer aandacht aan had besteed, met name omdat de X399 Gaming Pro Carbon AC van dezelfde fabrikant 9 maanden geleden al een vrijwel gelijke opstarttijd kende.

Al met al zijn de minpunten van de MEG X399 Creation minimaal, en kunnen we onder de streep stellen dat dit moederbord van MSI bijzonder weinig te wensen overlaat, en veel zelfbouwers van workstations enthousiast zal maken. We reiken de MSI MEG X399 Creation dan ook een Ultimate Product Award uit.


MSI MEG X399 Creation


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

MSI MEG X399 Creation

Extended ATX, Socket TR4, AMD X399, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

504,00 €

gem. 537,00 €
5 shops, 2x voorraad

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*