Gigabyte X399 Aorus Xtreme moederbord review: extreem genoeg?

Gigabyte pakt uit met een groots nieuw Threadripper-bord

Door


Conclusie

De Gigabyte X399 Aorus Xtreme doet zijn naam als extreem moederbord eer aan. Een jaar na de launch van de Threadrippers en precies gelijktijdig met de komst van de tweede generatie HEDT-cpu's, komt de fabrikant met een moederbord dat duidelijk klaargestoomd is voor deze nieuwe generatie. Gigabyte heeft vorm én functie gecombineerd door de Xtreme zowel te voorzien van de bekende Aorus-stijl alsook een functionele koeling op de stroomvoorziening.

Gigabyte Aorus X399 Extreme

Qua features krijg je met de X399 Aorus Xtreme een erg compleet moederbord. Zo heb je 10 gigabit ethernet, voldoende snelle wifi, usb 3.1 als header én op het i/o, drie m.2-sloten en gecertificeerd 4-way SLI en CrossFire. Ten opzichte van de MSI MEG X399 Creation kunnen we de stroomvoorziening aankaarten, maar het verschil is betrekkelijk klein. Wel is het zo dat vanwege de oudere draadloze netwerkkaart de wifi langzamer is dan bij MSI, en daarmee ook Bluetooth op versie 4.2 blijft hangen tegenover 5.0 op de MEG. Ook het aantal fan- en sata-aansluitingen is iets lager.

In het voordeel van Gigabyte is dan weer de 10 gigabit ethernet, addressable rgb-headers, een backplate en usb 3.1 op het i/o. Vooral dat laatste is voor workstations een belangrijk onderdeel voor wie veel in de weer is met externe opslag. Het is dan ook een kwestie waar je voorkeuren liggen. Aan beide borden heb je echter een prima keus voor je volgende Threadrippersysteem. De Gigabyte X399 Aorus Xtreme gaat eveneens naar huis met een Ultimate Product Award.


Gigabyte X399 Aorus Xtreme


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Gigabyte Aorus X399 Xtreme

Extended ATX, Socket TR4, AMD X399, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

484,00 €

gem. 499,00 €
4 shops, 4x voorraad

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*