Zestien oplaadbare AA batterijen getest

Hernieuwbware energie

Door


Inleiding

Bij eerdere tests van normale batterijen zagen we grote verschillen in capaciteit, verschillen die vaak niet in lijn waren met de prijs. Hoe zit dat met oplaadbare batterijen? Wij testen 16 verschillende AA Ni-MH accu’s.


Onze tests van AA- en AAA-batterijen lieten zien dat ook goedkope batterijen erg goed kunnen presteren, en je dus prima voor het spreekwoordelijke duppie op de eerste rang kunt zitten. Toch zijn ook goedkopere gewone batterijen niet ideaal, al is het maar omdat je steeds nieuwe moet kopen en gebruikte batterijen netjes moet afvoeren. Batterijen bevatten immers (zware) metalen en chemicaliën: daarom mag je ze niet bij het huisvuil weggooien, maar moet je ze apart als klein chemisch afval inleveren. Hoewel dat tegenwoordig op steeds meer plaatsen mogelijk is en batterijen goed gerecycled kunnen worden, heeft het gebruik ervan nog altijd een relatief hoge impact op het milieu.

Die impact is te verlagen door het gebruik van oplaadbare batterijen. Oplaadbare batterijen zijn herhaaldelijk te gebruiken, waardoor je niet steeds nieuwe hoeft te kopen, wat niet alleen goed is voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu.


Lees ook deze batterij artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*