Samsung Gear Sport en Gear Fit2 Pro review: beter maar niet geweldig

Mooie hardware, matige software

Door


Conclusie

Qua hardware krijgt Samsung van ons op z'n minst een dikke 9: zowel de Gear Sport als de Gear Fit 2 Pro zien er goed uit, zijn solide gebouwd en hebben mooie schermen. Het feit dat de Gear Fit 2 Pro bijna niks weegt en heerlijk om je arm zit moet ook genoemd worden. Samsung timmert verder lekker aan de weg met het Tizen besturingssysteem; de horloges hebben veel functies die in de regel ook goed werken. Als smartwatch doen beide toestellen en zeker de Gear Sport het goed; notificaties komen netjes binnen en de agenda werkt goed.

Maar de horloges zijn door Samsung toch ook bedoeld om als sporthorloge c.q. als fitnesstracker te dienen. Voor dat laatste is de Gear Fit 2 Pro prima geschikt en het bijhouden van aantallen stappen, traplopen en andere activiteiten als ook je virtueel belonen wanneer je daadwerkelijk gezond bezig bent doet de Gear Fit 2 Pro gewoon goed. Zeker het feit dat activiteiten automatisch goed herkend worden is ook een pluspunt. Als sporthorloge is de Geat Fit 2 Pro echter niet geschikt; hardlopen wil je er niet mee doen, bij intensief sporten worden verbranden calorieën compleet verkeerd ingeschat en dan weten wij eigenlijk al genoeg. En het moet gezegd; puur het stukje fitnesstracker heeft een partij als Fitbit nóg beter voor elkaar. Het voordeel van de Gear Fit 2 Pro is dan voornamelijk dat je een goede smartwatch met een prima fitnesstracker combineert in een mooi en prettig jasje.

De Gear Sport is een ander verhaal; hier is het primaire doel sporten en dat doet Samsung toch echt minder dan gespecialiseerde merken als Garmin en Polar. De GPS-afwijking is gelukkig een stuk kleiner dan bij de Gear Fit 2 Pro, maar voor serieuze sporters nog altijd te groot. De afwijking in calorieën ten opzichte van andere merken is opvallend. En bovenal is de hoeveel data en stastieken die je tijdens, maar vooral ook na het sporten krijgt duidelijk minder dan bij de specialisten. Dat maakt de Gear Sport hooguit een prima smartwatch voor als je niet gaat sporten, maar dan zijn er ook in dit geval voldoende andere en misschien zelfs wel betere opties verkrijgbaar.


Lees ook deze wearable artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*