Epson Workforce Pro WF-C5790: Inkjet-alternatief in lasermarkt

Rappe inkjet all-in-one voor op kantoor

Door


Functionaliteit

Wat betreft de featureset heeft de WF-C5790 zowel verdiensten als verbeterpunten. Epson heeft het apparaat voorzien van een lekker groot kleurenscherm met een diagonaal van 4,3 inch. Het gaat bovendien om een capacitief aanraakscherm, dus aanrakingen worden goed herkend. De gebruiksinterface ziet er modern uit en beschikt over alle mogelijkheden die je ervan verwacht.

Met de ondersteuning voor smartphone-apps en diensten als AirPrint, de eigen cloudservice Epson Connect en de mogelijkheid om zonder tussenkomst van een computer gescande bestanden te mailen, is de WF-C5790 vanuit het oogpunt van de eindgebruiker van alle markten thuis. Ga je met een usb-stick naar het apparaat toe, dan zijn er wat minder mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld alleen afbeeldingen of pdf-bestanden direct afdrukken: andere bestandsformaten als Word-documenten worden niet ondersteund. Over een geheugenkaartlezer beschikt de printer niet.

Zoals gezegd heeft de machine ook de mogelijkheid om gebruik te maken van PostScript en PCL, breed gebruikte, universele programmeertalen voor printers. Dat is voor bepaalde soorten gebruik een voordeel, bijvoorbeeld voor grafici die werken met Adobe-software, of gebruikers van platformen anders dan Windows. Zij kunnen er met dit model van op aan dat creaties op de juiste wijze op papier verschijnen.

De WF-C5790 kan zowel automatisch dubbelzijdig afdrukken en scannen, waarbij de ADF een marktconforme 50 vel kan bevatten Aan de achterkant bevindt zich een papierlade van 80 vel, terwijl je onderin de printer 250 vellen papier kwijt kan. We zien voor een zakelijk model als deze all-in-one liever een grotere papiercapaciteit. Een standaard pak papier heeft immers 500 vellen, maar dat moet je bij dit apparaat dus gaan opdelen. Epson verkoopt overigens wel een grotere lade met een capaciteit van 500 vel voor de WF-C5790, maar die optie kost 140 euro. Dat is een nogal significante meerprijs voor een printer die je voor gemiddeld 310 euro kunt aanschaffen.

Zoals we verwachten van een zakelijke machine kan ook dit apparaat op afstand worden bediend via een webinterface. Hoewel je maximaal tien met wachtwoord beveiligde gebruikersaccounts kunt aanmaken, waarbij je gebruikers ook de toegang tot bepaalde printerfuncties kunt ontzeggen, is er geen registratie van de opdrachten per gebruiker. Daarvoor moet je investeren in los verkrijgbare software, zoals Epsons Print Admin-pakket. Ook als je de beveiliging wilt regelen middels nfc-tags, is extra software noodzakelijk – een nfc-lezer is alvast aanwezig.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Epson WorkForce Pro WF-C5790DWF

Scanner aanwezig (All-in-One), Fax aanwezig, LAN interface, WLAN interface, Inkjet, Kleurenprinter

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

252,89 €

gem. 312,50 €
8 shops, 7x voorraad

Lees ook deze printer/all-in-one artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*