Epson Workforce Pro WF-C5790: Inkjet-alternatief in lasermarkt

Rappe inkjet all-in-one voor op kantoor

Door


Prestaties

Net als de andere zakelijke inkjetprinters van Epson is ook de WF-C5790 voorzien van een ‘PrecisionCore’-printkop, bestaande uit zogenaamde ‘print-chips’. Iedere chip bevat honderden piepkleine piëzo-elektrische elementen, die buigen wanneer er een stroompje op komt te staan. Die beweging drukt de inkt door de spuitmondjes. Ten opzichte van de goedkopere Workforce-printers zonder 'Pro' in de naam, telt de printkop meer print-chips, zodat er ook ongeveer het dubbele aantal spuitmondjes beschikbaar is. Dat moet logischerwijs leiden tot snellere afdrukken.

  • Printsnelheid - testdocument
  • - 10 pagina's tekst
  • - 10 pagina's duplex

Zoals je ziet in de testresultaten in de grafieken op deze pagina, kan de WF-C5790 uitstekend meekomen met de concurrerende laser all-in-ones in deze prijsklasse. Vooral de snelheid tot de eerste afdruk is hoog, geholpen door het feit dat de printer niet hoeft op te warmen. Ook langere printopdrachten worden vlug afgewikkeld: minder dan dertig seconden voor een tekstdocument van 10 pagina’s. Overigens heeft HP met zijn PageWide-serie vergelijkbaar snelle zakelijke inkjetprinters in het assortiment.

  • Kopiëren - 10 pagina's zwart/wit
  • - 5 pagina's kleur

Ook het kopiëren en scannen gaat bij de WF-C5790 behoorlijk rap. De duurdere C6000-serie heeft zoals verwacht een nog wat snellere ADF. Het verschil met het goedkopere C4000-model in de grafiek is opvallend: die doet tweeënhalf keer zo lang over een scanopdracht van twaalf pagina's.

  • Scansnelheid - ADF 12 vellen
  • - 10x15 cm. foto (plaat)
  • - A4 foto (plaat)


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Epson WorkForce Pro WF-C5790DWF

Scanner aanwezig (All-in-One), Fax aanwezig, LAN interface, WLAN interface, Inkjet, Kleurenprinter

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

252,89 €

gem. 312,50 €
8 shops, 7x voorraad

Lees ook deze printer/all-in-one artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*