Epson Workforce Pro WF-C5790: Inkjet-alternatief in lasermarkt

Rappe inkjet all-in-one voor op kantoor

Door


Inleiding

In het zakelijke segment zien we vooral laserprinters en all-in-ones, waar inkjetmodellen meer worden gebruikt door consumenten. Niet als het aan Epson ligt: de fabrikant presenteert zijn inktgebaseerde Workforce Pro WF-C5790 all-in-one als een ideale oplossing voor de (klein)zakelijke omgeving.

Hoewel het Japanse Epson ook actief is op de markt voor laserprinters, legt het vooral de nadruk op zijn inkjetmodellen. Voor consumenten is dat niks bijzonders - laserprinters zijn gemiddeld nu eenmaal een stukje duurder in de aanschaf - maar Epson gelooft dat zijn inkjet-technologie ook in het zakelijke segment een aantrekkelijk alternatief kan zijn. In de woorden van Epson moet een all-in-one als de WF-C5790, onderwerp van deze bespreking, geschikt zijn voor omgevingen 'van kleine kantoren tot grote ondernemingen die voorheen mogelijk laserprinters gebruikten, maar nu op zoek zijn naar kostenbesparingen, verhoging van de productiviteit en minder milieubelasting.'

Als een van de instapmodellen in Epsons zakelijke ‘Workforce Pro’-serie houdt de WF-C5790 het bij printen, scannen, kopiëren en faxen op maximaal A4-formaat. Wil je datzelfde ook kunnen doen met grotere vellen A3-papier, dan moet je daarvoor een machine in de Workforce Pro C8000-serie aanschaffen. Dergelijke all-in-ones zijn ook gericht op gebruikers die een hoger printvolume verwachten, waarbij past dat je het apparaat van meer papierlades kunt voorzien: 5 in plaats van maximaal 3 bij de WF-C5790.

Waar je voor de apparaten in de Workforce Pro C8000-serie minstens zo'n duizend euro kwijt bent, heeft de WF-C5790 als lid van de C5000-serie een veel vriendelijkere prijs. Het model staat nu in de Prijsvergelijker voor gemiddeld 309 euro. Mocht je geen gebruikmaken van PCL en PostScript 3-ondersteuning, waarover de WF-C5790 beschikt, dan heeft Epson in de vorm van de WF-C5710 een alternatief dat die features moet missen, maar in ruil daarvoor nog zo'n 50 euro goedkoper is.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Epson WorkForce Pro WF-C5790DWF

Scanner aanwezig (All-in-One), Fax functionaliteit, LAN interface, WLAN interface, Inkjet, Kleurenprinter

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

296,45 €

gem. 308,50 €
7 shops, 6x voorraad

Lees ook deze printer/all-in-one artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*