Nokia 8 Sirocco review: fata morgana in Android One

Meer nadruk op design blijft niet zonder gevolgen

Door


Prestaties: Accuduur

De accuwerktijd van smartphones brengen we met vier benchmarks in kaart, waarbij we de schermhelderheid vastzetten op 250 cd/m². Bij onze eerste test laten we in een eindeloze loop een H.264 hd-videobestand afspelen. Daarnaast draaien we de accutest uit de PCMark 2.0 benchmark, die je kan beschouwen als een simulatie van 'normaal' gebruik. Deze test bestaat uit scrollen door webpagina's, het bekijken van foto's en filmpjes en andere gangbare zaken. Ten slotte voeren we ook nog een test uit waarbij we de smartphone in kwestie door websites laten scrollen tot de accu het opgeeft. Deze test voeren we zowel uit met een 4G als een wifi-verbinding.

De Nokia 8 Sirocco is uitgerust met een niet-verwisselbare Li-Ion batterij met een capaciteit van 3250 mAh en ondersteunt de snellaadtechniek Quick Charge 4.0. De resultaten van onze diverse accutest zijn in het geval van de Sirocco niet erg eenduidig. In de belangrijke praktijktest weet de Sirocco een uitstekend resultaat neer te zetten van 466 minuten waarmee het toestel slechts een half uur verwijderd is van de Google Pixel 2 die in dit verband boven aan de ranglijst staat. Ook bij de Accutest - Videotest, waar oled-toestellen dankzij hun zwartwaarde van 0 cd/m² in het voordeel zijn tegenover toestellen met een ips display, weet de Sirocco zich vlak achter de koplopers te positioneren.

De resultaten bij de browsetests zijn echter aanzienlijk minder aansprekend, hier vinden we de Sirocco zowel in de 4G als de Wifi-test terug in de middenmoot van het testveld en hoewel het toestel zichzelf redelijk vlot volledig weet op te laden is er na een half uur opladen slechts een accupercentage van 26% bereikt. 

  • Accutest
  • Webbrowse test 4G & wifi
  • Laadtesten


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Nokia 8 Sirocco Black

Android 9, 128 GB, 5.5 inch, 2560x1440, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

906,29 €

gem. 906,29 €
1 shop, 1x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*