Nokia 8 Sirocco review: fata morgana in Android One

Meer nadruk op design blijft niet zonder gevolgen

Door


Intern

De Nokia 8 Sircocco is voorzien van Qualcomm's Snapdragon 835. De 835 is een 10 nm FinFET SoC en bestaat uit een octacore processor die is opgebouwd uit twee clusters van elk vier Kryo rekenkernen, die respectievelijk op 2,5 en 1,9 GHz zijn geklokt. De modem is Qualcomms eigen X16 LTE modem waarmee maximale snelheden van 1 Gbps (down) en 150 Mbps (up) kunnen worden gehaald. De dienstdoende GPU is de Adreno 540 die geklokt is op 710 MHz. 

Geheugen

De Nokia 8 Sircocco is bijna tegen de trend in ouderwets gezellig beschikbaar in een enkele geheugenconfiguratie, met een combinatie van 128 GB aan opslagcapaciteit en 6 GB aan werkgeheugen. Beide moeten in principe ruim voldoende zijn om aan de hedendaagse eisen te voldoen, bovendien heeft de Sirocco het voordeel geen zware fabrikantschil te hoeven draaien. Ondanks dat 128 GB wat ons betreft in de meeste gevallen voorlopig meer dan voldoende ruimte betekent, is het bij gebrek aan micro-sd slot wel het maximum van dit toestel.

Nokia 8 Sirocco Black

Connectiviteit

Op dit punt zijn we in grote lijnen tevreden met wat we zien: Bluetooth versie 5.0, nfc, wifi volgens de 802.11ac standaard en ook ondersteuning voor draadloos opladen is van de partij. Wat we minder kunnen waarderen is het gebrek aan dual sim functionaliteit. We zien gelukkig steeds vaker dat ook van de duurdere modellen van fabrikanten de dual sim versie verkocht wordt in Nederland, waar nog niet eens zo lang geleden mede onder druk van de providers meestal alleen de single sim uitvoering onze kant op kwam. 


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Nokia 8 Sirocco Black

Android 9, 128 GB, 5.5 inch, 2560x1440, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

874,14 €

gem. 874,14 €
1 shop, 1x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*