Be quiet! Silent Base 601 review: Stil in een nieuw jasje

Stille middenklasser krijgt update

Door


Conclusie

De Silent Base 601 is een waardige opvolger van de Silent Base 600, die inmiddels toch echt wat bejaard begint te worden. Be quiet! maakt de Silent Base 601 met een moderne indeling helemaal up to date, maar laat helaas ook wat steekjes vallen. De plaatsing van het frontpaneel aan de bovenkant van de behuizing is als de kast op een bureau staat niet echt handig, en het ontbreken van usb-c vinden we ronduit een gemis.

Wel tevreden zijn we over de bouwkwaliteit van de Silent Base 601. De kast biedt bovendien ruime inbouwmogelijkheden voor waterkoeling en storage. Met los aan te schaffen extra drive bays kan je zelfs tot zeven 3.5 inch of veertien 2.5 inch apparaten in de kast kwijt. Fijn voor wie bijvoorbeeld een servertje wil bouwen.

Be quiet! Silent Base 601 Window Black/Orange

De prestaties van de kast zijn in lijn met wat we verwachten van een stille kast: qua koeling redelijk en qua geluidsdemping goed tot zeer goed, waarbij de versie met glazen zijpaneel bij onze testmethode opvallend genoeg wat beter presteert dan de geheel gesloten variant. Nadeel voor Be quiet! is dat het in dit segment erg druk is, en de Silent Base 601 moeite heeft om boven het maaiveld uit te komen. Met gemiddelde winkelprijzen van 125 en 138 euro is de Silent Base 601 niet duur, maar echte instappers zijn het natuurlijk ook niet. Dat alles maakt de Silent Base 601 behuizing tot een prima allround keuze, maar zorgen de minpuntjes er toch voor dat we onze awards op zak houden.

  • Geen usb-c aansluiting
  • Front-aansluitingen lastig bereikbaar als de kast op tafel staat
  • Goede koelprestaties
  • Prima bouwkwaliteit
  • Veel ruimte voor storage (met optionele drive bays)

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*